Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom Meghan Markle en prins Harry nooit in The Crown zullen voorkomen

Als je na het interview met Oprah Winfrey hoopte dat je Meghan Markle en prins Harry (inclusief het spraakmakende interview) terug zou zien in The Crown, heb je het mis. Creator van The Crown Peter Morgan heeft eerder aangegeven dat Meghan en Harry niet in de serie zullen voorkomen en wij vertellen je precies waarom.

Het interview met Oprah Winfrey zal niet gedramatiseerd worden in The Crown.

Meghan Markle en Harry in The Crown

Peter Morgan, creator van The Crown, heeft eerder gezegd dat hij de huidige Royals niet in de serie opneemt. De reden daarvoor was dat ze nu de verhaallijnen naleven en niet helemaal eerlijk zou zijn. “I just think you get so much more interesting [over time],” zei hij tegen Hollywood Reporter vorig jaar.

Hij vertelt dan ook dat hij liever schrijft over gebeurtenissen die al langer geleden zijn gebeurd, omdat hij weet hoe het afloopt. “Meghan and Harry are in the middle of their journey, and I don’t know what their journey is or how it will end. One wishes some happiness, but I’m much more comfortable writing about things that happened at least 20 years ago.”

the crown meghan markle prins harry
HARPO PRODUCTIONS/JOE PUGLIESE

The Crown: seizoen 5

Hij vervolgt dat dat genoeg tijd is om de rollen, posities en relevantie te begrijpen en erover te schrijven. “That is enough time and enough distance to really understand something, to understand its role, to understand its position, to understand its relevance.” Tot nu toe hebben de eerste vier seizoenen van de serie de bruiloft van Queen Elizabeth II en prins Phillip in 1947 tot aan het Groot Brittanië eind 1980 laten zien.

The Crown in één klap uitgekeken? Dan wil je deze documentaires over The Royal Family ook zien

Volgens Deadline is het vijfde seizoen dan ook het laatste seizoen van The Crown. Daarna voelen de gebeurtenissen te dichtbij. Het vijfde seizoen gaat over de Royal Family in de jaren negentig en begin van de 00’s. Wij kunnen niet wachten, het nieuwe seizoen komt in 2022 uit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.