Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

The Handmaid’s Tale krijgt officieel een vijfde seizoen en wij vertellen je er alles over

Hoewel seizoen 4 van The Handmaid’s Tale nog niet op je scherm is verschenen, is er al nieuws over seizoen 5. Het vijfde seizoen van de serie is namelijk bevestigd. Hulu tekent nog voordat seizoen 4 gelanceerd is voor het vijfde seizoen van de serie.

Als alles volgens plan verloopt verschijnt het vierde seizoen later dit jaar.

The Handmaid’s Tale: seizoen 5

Het is nog even wachten op seizoen 4, dat door de pandemie wat vertraging opliep. Gelukkig is er dus ook goed nieuws, het vijfde seizoen werd in een speciale aankondiging bevestigd. Leden van de cast Elisabeth Moss, Alexis Bledel en Joseph Fiennes vertellen dat ze ‘thrilled’ zijn om een vijfde seizoen aan te kondigen. Ook stelt Elisabeth dat het een eer is om een vervolg van de serie te maken.

Wie spelen er in seizoen 5?

Zoals het er nu uitziet, gaat de cast van The Handmaid’s Tale nog voor twee seizoenen mee. In de aankondiging staat, “✨The cast has a special message for you ✨Season 4 returns in 2021 …oh and praise be, we’ve also been renewed for Season 5!” In de clip zien we Max Minghella, Samira Wiley, Ann Dowd, Bradley Whitford, Madeline Brewer, Yvonne Strahovski, O. T. Fagbenle, Amanda Brugel en Sam Jaeger. We hopen dat ze allemaal ook in het vijfde seizoen te zien zijn.

We weten in ieder geval zeker dat Elisabeth in seizoen 5 te zien zal zijn, want zonder June is er geen Handmaid’s Tale. Eerder vertelde Bruce Miller aan Vanity Fair, “This story only exists as long as June was alive to live it and write it down. So I think that June is our guide. When June dies, our guide dies, and our show dies.”

Wat gebeurt er in seizoen 5?

Voor het verhaal van het vijfde seizoen, moeten we het vierde seizoen nog even afwachten. De trailer voor seizoen 4 werd in juni gelanceerd, daarin werden we meegenomen naar de laatste afleveringen van seizoen 3. June hielp een groep kinderen en Marthas om naar Canada te vluchten.

Hoewel er voor het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale goed gekeken werd naar de klassieke roman van Margaret Atwood uit 1985, zijn de daaropvolgende seizoenen bedacht door de directors van de serie.

Wanneer komt het vijfde seizoen uit?

De releasedatum van seizoen 5 is nog een mysterie. We wachten eerst op het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale. Na de start van de serie in 2017, werd er ieder jaar een nieuw seizoen gelanceerd. Door 2020 liep de serie vertraging op en daardoor is de releasedatum nog onduidelijk. Hopelijk kunnen we seizoen 5 in 2022 verwachten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.