Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Entertainment 27 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De eerste reacties op ‘The Little Mermaid’ zijn binnen: voldoet de film aan z’n verwachtingen?

The Little Mermaid is na een lange tijd wachten eindelijk in première gegaan. De eerste reacties zijn al gegeven op de film en Rotten Tomatoes heeft zijn cijfer gepubliceerd. Is het een topfilm of heeft het toch de plank misgeslagen? Volgens recensenten is het een ‘prima, vermakelijke film’.

A whole new world..

Eerste reacties op The Little Mermaid

Rotten Tomatoes, dé plek waar je heen gaat om te zien hoe films worden beoordeeld, geeft de film een solide 72 procent. Een ruim voldoende dus, een score waar de makers van de film maar wat blij mee zijn. Het is altijd een hele opgave om een sprookje te verfilmen, vooral als de oorspronkelijke film zo geliefd is bij velen. De 72 procent kunnen ze dan ook in hun zak steken.

Klassieke Disney-magie

Ook al wordt de film door recensenten een ‘prima, vermakelijke film’ genoemd, worden de makers wel geprezen om het behouden van de typische, klassieke Disney-magie. Eerst waren mensen bang dat de film niet meer het Disney-karakter van het origineel zou behouden. Voor sommigen is dit juist een afknapper en wordt het als saai en ouderwets bestempeld.

Halle Bailey in de hoofdrol

Een ding waar critici het wel over eens lijken te zijn, is hoe Halle Bailey de rol van Ariël neer heeft gezet. Voor velen is dat het hoogtepunt van de film. Die kan ze in haar zak steken. Er was een tijdje een discussie gaande over het feit dat ze niet een typische Ariël was, but she proved them wrong. Richard Rope, een van de beste filmcritici, schreef dan ook over haar: “Bailey’s Ariel is just so lovely and likeable, we can’t help but root for her to win her true love and prove that humankind and merpeople really aren’t so different after all.”

Nu in de bioscoop

De film is sinds gisteren te zien in de bioscoop en we kunnen na het lezen van heel wat recensies stellen dat veel mensen ervan zullen genieten.

De releasedatum van And Just Like That is bekend (en we hoeven niet lang meer te wachten)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.