Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 17 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

The North Face lanceert nieuwe Steep Tech-collectie en wij zijn fan

Dit najaar domineert The North Face het straatbeeld. Van heerlijke puffers (die aanvoelen als slaapzakken) tot rugtassen en accessoires, het merk is extreem populair. Oude, iconische modellen van het merk worden in een nieuw, modern jasje gestoken. Zo ook de Steep Tech-collectie, die in 1991 werd ontworpen in samenwerking met ski-legende Scot Schmidt.

Eerder werd de iconische Himalayan Parka uit 1994 al nieuw leven in geblazen door het merk.

The North Face: Steep Tech

The North Face steekt nu zijn Steep Tech-collectie in een nieuw jasje. In 1991 was de originele Steep Tech-collectie, die werd ontworpen in samenwerking met extreme ski-legende Scot Schmidt, ver voor zijn tijd. De kledingstukken uit de collectie, allemaal gemaakt van hoogwaardige materialen en uitgerust met functionele features, zorgden voor opschudding op de markt.

Steep Tech was een van de eerste collecties van het merk die door atleten was ontworpen. Scot Schmidt stond bekend als een van de kernleden van het ‘Extreme Team’ dat centraal staat in Warren Miller-skifilms. Zijn vloeiende skistijl maakte hem tot een icoon en vormde tenminste tien jaar de inspiratie voor snow style.

The North Face

Iconische collectie

De skistijl van Scot Schmidt gaf de sport een nieuwe dimensie, met grote lijnen en enorme drops. De Steep Tech-collectie van The North Face vond zijn ingang naar het straatbeeld en werd steeds vaker buiten de piste gedragen. Uiteindelijk werd de collectie een van de meest gewilde iconen in de geschiedenis van het merk.

The North Face

Nu keert de collectie terug, in een nieuw en modern jasje met een volledige head-to-toe look. Het Steep Tech Apogee-jack en de unisex-tee met lange mouwen zijn opvallende items uit de vernieuwde collectie. De kledingstukken komen volledig tot leven met de bekende felle kleuren uit de originele collectie. En dat maakt de collectie wederom favoriet in een geheel andere tijd. De collectie is verkrijgbaar via de website en bij geselecteerde The North Face-winkels en retailers.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.