Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Gaat deze designertas de nieuwe Birkin worden?

Sinds jaar en dag is de Hermès Birkin ‘s werelds meest begeerde tas. De tas lijkt al jarenlang niet van de troon gestoten te kunnen worden. Tot nu, want de Margaux Bag van The Row timmert flink aan de weg om net zo iconisch te worden.

Een Birkin heb je niet voor even, die heb je voor het leven. Maar het kopen van de tas doe je ook niet ‘even’. Wie bekend is met de verkoopstrategie van Hermès weet dat je niet zomaar een Birkin Bag kan kopen. Als je een gewaardeerde klant bent, dan zal je op een magisch moment de mogelijkheid krijgen om de tas te kopen. Of de kleur naar jouw smaak is, dat is dan even bijzaak.

Het is precies de exclusiviteit van Hermès die nu veel modeliefhebbers begint tegen te staan. Waarom jaren wachten en duizenden uitgeven, als er andere tassen zijn die je binnen een paar kliks bestelt? Zo heeft quiet luxury merk The Row in 2021 een tas op de markt gebracht die bij Birkin-fans erg in de smaak valt.

The Margaux Bag

De tas die de modewereld in een flinke houdgreep heeft, is de Margaux van The Row. Het kost winkeliers vaak moeite om de tas op voorraad te houden, terwijl de populariteit van de tas blijft groeien. Ook onder celebrities, zoals Kendall Jenner, Zoë Kravitz, Rosé, Elle Fanning, Rosie Huntington-Whiteley en Jennifer Lawrence  — om er maar een paar te noemen.

Wij snappen wel waarom. De tas is tijdloos en heeft wel iets weg van de Birkin. Je zou het bijna een moderne, minimalistische interpretatie van de klassieker kunnen noemen. De tas is beschikbaar in vier maten en acht kleuren. Allemaal gemaakt met een mix van suède, zacht leer en canvas-leer.

Kenmerkend voor de tas is het ontbreken van het logo. Mary Kate en Ashley Olsen, de oprichters van The Row, wilden zien of een tas zonder logo zou verkopen als het design goed was. En wat blijkt? Dat werkt als een malle. De Margaux heeft geen logo nodig om te laten zien dat het een The Row tas is. De liefhebber ziet dat gelijk.

Tot slot: het kostenplaatje. Die is namelijk een stuk aantrekkelijker dan die van de Hermès Birkin. De Margaux begint vanaf € 3.790 en kan oplopen tot € 7.430. Nog steeds een bak geld, maar een stuk minder dan de Hermès Birkin.

The Row Soft Margaux 17 Bag in Leather – € 5.520,00

Margaux tas The Row
The Row

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.