Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de dansers van The Weeknd verband op hun gezicht hadden

Gisteren was het tijd voor de Super Bowl 2021. En waar we vorig jaar nog Jennifer Lopez en Shakira hadden in the halftime show, was het dit jaar The Weeknd. Hoewel hij een fenomenaal optreden gaf tijdens de Super Bowl, waren wij ook vooral benieuwd waarom iedereen gezichtsverband droeg. Er zit namelijk een compleet verhaal achter.

En als je The Weeknd al langer volgt, weet je dat de verbanden niet nieuw zijn.

The Weeknd: Super Bowl halftime show

Dat komt natuurlijk niet omdat ze gewond zijn. Het maakt namelijk allemaal deel uit van het verhaal dat The Weeknd vertelt met zijn meest recente muziekvideo’s. De basis verhaallijn van deze video’s is als volgt: The Weeknd tript tijdens een feest in Las Vegas, dan wordt hem nog meer pijn gedaan en wordt hij onthoofd.

In zijn videoclip voor ‘Too Late’ is zijn hoofd vastgemaakt aan het lichaam van iemand anders. We zagen hem vervolgens op verschillende prijsuitreikingen, zoals de American Music Awards, met gezichtsverband. En tot slot, in de video ‘Save Your Tears’, haalt hij het verband eraf. Nu droeg hij zelf geen verband tijdens de Super Bowl, maar droegen zijn dansers het. Allemaal deel van een verhaal.

the weeknd super bowl verband
ABC / AFP

De reden achter het verband

Goed, we kennen het doorlopende verhaal van zijn muziekvideo’s nu, maar wat is de reden dat The Weeknd elke keer voor dat verband kiest. “De betekenis van het hele hoofdverband weerspiegelt de absurde cultuur van Hollywood-beroemdheden en mensen die zichzelf manipuleren om oppervlakkige redenen om gevalideerd te worden,” vertelde The Weeknd, wiens echte naam Abel Tesfaye is, aan Variety. Hij doelt daarmee op de grote mate van plastische chirurgie.

EPA/ERIK S. LESSER

Tijdens de halftime show van de Super Bowl zong hij natuurlijk de grootste hit van zijn laatste album: Blinding Lights. Achter dat nummer zit ook een diepere betekenis. “Het lied gaat over hoe je ‘s nachts iemand wilt zien, je bent dronken, je rijdt naar deze persoon en je bent gewoon verblind door straatlantaarns,” vertelde hij aan Esquire Magazine. “Maar niets kon stoppen je die persoon te bezoeken, omdat je zo eenzaam bent. Ik wil rijden onder invloed nooit promoten, maar dat is de donkere ondertoon.”

Natuurlijk speelde The Weeknd ook andere oudere hits tijdens zijn halftime-optreden, waaronder ‘Starboy’, ‘The Hills’, ‘I Can’t Feel My Face’ en ‘I Feel It Coming’.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.