Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 9 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste TikTok-trend voor komende zomer: koffie-ijsklontjes

No pressure at all, maar over ongeveer een maand is het alweer zomer. Met het warme seizoen is het weer tijd voor zomerkleding, zonnebrand en terrasjes. De winterdrankjes worden weer verruild voor onze favoriete recepten voor zomerdrankjes, onder andere IJskoffie is hier één van.

En we hebben goed nieuws: TikTok heeft weer een handige hack voor jouw bakkie pleur, namelijk ijsklontjes van koffie.

IJskoffie met ijsklontjes van koffie

We maken onze ijskoffie waarschijnlijk allemaal hetzelfde: een lekkere espresso, wat melk, ijsklontjes en eventueel wat siroop. Waar we waarschijnlijk ook allemaal mee hebben te maken is de hoeveelheid water die overblijft wanneer je je ijskoffie op hebt. Er veel voor de smaak doen de ijsklontjes ook niet: het is tenslotte water en het kan je ijskoffie soms een tamelijk smaakloos maken.

Gelukkig heeft (natuurlijk) TikTok hier een oplossing voor: door je ijsklontjes van koffie te maken, ook wel koffie-ijsklontjes genoemd, geef je je ijskoffie een stuk meer smaak en kun je optimaal genieten deze zomer van een smaakvol zomers drankje.

Recept koffie-ijsklontjes

En we hebben weer geluk, want de koffie-ijsklontjes zijn super easy om te maken. Iets wat ideaal is voor aankomende zomer, als je het ons vraagt. Met dit recept flans je binnen no-time een lekkere ijskoffie in elkaar.

1. Maak de vorm voor je ijsklontjes goed schoon. Zet vervolgens koffie (houdt de hoeveelheid aan die jij graag wilt hebben voor je koffie-ijsklontjes) en zet dit even een uurtje weg om op kamertemperatuur te komen.

2. Schenk vervolgens de vorm vol met de koffie en leg de koffie-ijsklontjes voor ongeveer drie tot vier uur in de vriezer. Je kunt ze tot wel twee weken bewaren.

3. Je kunt voor meer creamy ijsklontjes wat melk toevoegen. Nog een tip voor als je snel je ijsklontjes nodig hebt: gebruik cold brew voor de koffie-ijsklontjes.

TikTok

Vooral op TikTok zijn de ijsklontjes erg populair. We hebben al verschillende recepten voorbij zien komen en delen onze favorieten. Welke ga jij uitproberen deze zomer?

1. Koffie-ijsklontjes met melk

@cobavungve

Tâm trạng nhạt lắm, làm ly cafe sữa cũng nhạt theo! 🙃 #cobavungve #coffeeicecubes #milk #foodtiktok #fyp

♬ nhạc nền – 𝑉𝑜𝑖𝑐𝑜𝑛 – quình

2. Mini ijsklontjes met opgeklopte melk, espresso en siroop

@miranda.chaney

Coffee ice cubes…why not! #coffeeicecubes #coffee #caffeine #homemade #fyp

♬ Lazy Beat – Akira Meru

3. Simpele ijskoffie

@nutritiouslydelicia

#coffeeicecubes #icedcoffee #coffee #coffeeadict #oatmilk #oatmilklatte #getahead #foodhack #foodtiktok #foodtiktok #coffeetiktok #NespressoTalents

♬ original sound – Natasha

4. Één grote koffie-ijsklont

@aydan_g

frothy milk and smiley coffee cubes♥️ #icedcappuccino#coffeeicecubes#coffeeaddict#coffeelover#homebarista

♬ Please Don’t Go – Mike Posner

Kortom: de koffie-ijsklontjes zijn een ware life-saver voor aankomend zomerseizoen. Zeg die waterige ijskoffie maar gedag, want met deze TikTok-hack is dat verleden tijd. Je kunt deze manier uiteraard ook gebruiken voor je matcha.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.