Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 28 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Met deze 7 makkelijke TikTok-koffierecepten voel je je thuis een barista

De coffee lovers onder ons weten maar al te goed hoeveel varianten er te maken zijn. Maar dan ken je TikTok nog niet: het walhalla voor recepten. Op de app zijn niet alleen lekkere pasta- of veganistische kiprecepten te vinden, je vindt er ook genoeg koffierecepten die het waard zijn om te proberen.

We hebben zeven lekkere koffierecepten van TikTok verzameld.

Koffierecepten van TikTok

Tegenwoordig lezen we geen receptenboeken meer, we openen de app TikTok gewoon. Het staat er namelijk vol met lekkere recepten die makkelijk én smaakvol zijn. Zo zijn er ook veel recepten voor koffie te vinden. Tijdens de eerste lockdown was bijvoorbeeld de Dalgona koffie erg populair, en afgelopen weken zagen we hoe TikTok-gebruikers hun iced coffee bereidden.

Kortom: er zijn genoeg koffierecepten op de app te vinden, en wij hebben de lekkerste verzameld. Zet je schrap voor deze heerlijke en makkelijke koffierecepten, want voor je het weet voel je je net een at-home-barista.

1. Dalgona Coffee

Neem een stap terug in de tijd, naar de eerste lockdown om precies te zijn, met de Dalgona koffie. De koffie is ontzettend makkelijk om te maken en is de perfecte aesthetic voor op je Instagram. TikTok-gebruiker @themodernnonna deelde dit heerlijke recept.

@themodernnonna

Dalgona Iced Coffee ☕️ #womensday2021 #womensday #dalgona #dalgonacoffee #whippedcoffee #icedcoffeerecipe #dalgonaviral #dalgonacoffeerecipe #coffee

♬ original sound – THEMODERNNONNA

2. Caramel IJskoffie

Een ijskoffie is nooit mis, maar we begrijpen dat je niet altijd tijd en zin hebt om naar de eerste beste koffietent te hollen. De koffie is namelijk veel makkelijker te maken dan je denkt, en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ziet deze koffie van @cafesubi het er niet prachtig uit?

@cafesubi

Reply to @imavancraen #coffeetok #homecafe #cottagecore #icedcoffee #asmr

♬ Sugarcrash! – ElyOtto

3. Wafel Koffie

Tegenwoordig is niets meer te gek, zo heb je tegenwoordig ook koffie dat smaakt naar, jawel, wafels. TikTok-gebruiker @coffeebae97 deelde op TikTok dit heerlijke koffierecept. Het volledige recept staat op haar Instagram.

@coffeebae97

WAFFLE COFFEE!!!! 🤎🥛 #coffeebae #homecafe

♬ Dancing In The Moonlight x Pumped Up Kicks – darcy 🍋

4. Cocktail van Koffie

Fan van cocktails én koffie? Dan is je droom zojuist werkelijkheid geworden. TikTok-gebruiker @cupofjoy heeft namelijk het perfecte recept voor een koffiecocktail. Het enige wat je nodig hebt is koffie, ijsklontjes en suiker. Wij zijn fan.

@cupofjoy_

Caffè shakerato 🤎 #homecafe #foryou #fyp #icedcoffee

♬ Coffee is my best friend – Emily

5. Strawberry Cheesecake Latte

Aardbeien en koffie is een betere combinatie dan je denkt. Deze aardbeiden cheesecake latte van @usagikxo ziet er niet alleen vrolijk uit, hij is ook nog eens om val te smullen.

@usagikxo

Strawberry Cheesecake Latte! 🍰☁️ #drinktok #coffee #latte #arigato #ichi #ni #san #nyaa #cheesecake #strawberry #fyp #homecafe

♬ Tokyo – Lo-Fi version – Leat’eq

6. Blueberry Matcha Latte

TikTok-gebruiker @mlecoffee deelde op de app dit gewelde recept voor een Blueberry Matcha Latte. De lagen in de koffie zien er prachtig uit, en dan nog niet eens te beginnen over hoe simpel het recept is. Geen fan van matcha? De latte is ook verrukkelijk met je favoriete koffie.

@mlecoffee

Blueberry matcha didn’t turn out to be as cute as strawberry matcha 🥲 #blueberrymatcha #perfectdrink #dunkinathome #matchalatte #homecafe #matchatea

♬ Repeat Until Death – Novo Amor

7. Marble Latte

Een koffie die er goed uitziet en ook nog eens goed smaakt, is natuurlijk alles wat we willen. TikTok-gebruiker @saebom_homecafe laat ons zien hoe ze de prachtige marble latte maakt.

@saebom_homecafe

Marbling latte ☕️ I should’ve added more ice 🧊 #homecafe #aesthetics #coffee #홈카페 قهوة #คาเฟ่ #おうちカフェ

♬ 오리지널 사운드 – Saebom – Saebom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.