Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hallo nachtrust – met deze hack van TikTok val je binnen enkele seconden in slaap

Hoewel TikTok bij ons vaak de reden is een korte nachtrust, gaat er nu een hack rond op het platform die je helpt in slaap te vallen. Binnen enkele seconden zelfs. Handig, als het per ongeluk al 02.16 uur is terwijl je aan het scrollen bent. Wij leggen je uit hoe je binnen no-time in slaap valt.

Thank us later. 

Dankzij deze TikTok hack val je binnen enkele seconden in slaap

Een techniek die de ronde doet is de ‘eight-minute Navy SEAL nap’, ontstaan door een virale video waarin ex-militair Jocko Willink zijn routine beschrijft om overdag een zeer kort powernapje te doen. “Als ik me moe voel, doe ik een dutje – ik doe ongeveer een dutje van acht tot 10 minuten. Til je voeten boven je hart, dus ga liggen en leg je voeten op een bank of zo, ga op de grond liggen, zet je wekker voor tien minuten. Als je echt moe bent val je heel snel in slaap, en als je wakker wordt voelt het alsof je zes uur geslapen hebt” vertelt hij.

Deze truc bleek een groot succes. Niet alleen voor een powernap, maar ook s’ avonds val je sneller in slaap met je voeten opgetild.

@mikhailapeterson

Jocko Willink’s 10 Minute Power Nap 💪😴 #jockowillink #powernap #sleephack #mikhailapeterson #navyseal

♬ original sound – Mikhaila Fuller

De TikTok heeft inmiddels 8.5 miljoen views en dat betekent dat velen deze hack al geprobeerd hebben. De reacties zijn enthousiast en de powernap van tien minuten schijnt daadwerkelijk als zes uur slaap te voelen. Sommigen vergeten ook dat het om een dutje gaat. “I slept passed the timer and woke up 2 hours later with my legs still up on a the chair” geeft iemand in de comments toe.

Volgens slaapexpert Dave Gibson is het optillen van de benen een interessante toevoeging. “The elevation of the legs is an interesting twist in terms of blood return to the heart, but not one to try if you suffer from lower back pain.”

Be right back. Wij gaan even met de benen omhoog een dutje doen.

Wil jij weten hoe je de beste powernap doet? Lees ‘t hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.