Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Daten 5 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTok is in de ban van de ‘Orange Peel Theory’, maar wat zegt dit nou écht over je relatie?

Op TikTok komen dagelijks trends en trucs voorbij die ons leven makkelijker zouden maken. Zo is er nu weer een nieuwe trend; de orange peel theory  – en deze theorie helpt jou de red flags in jouw relatie te spotten.

Althans, zo wordt beweerd op TikTok. Want met een simpele metafoor kun je er blijkbaar achter komen of jouw partner een blijvertje is.

Wat is de orange peel theory?

Sinaasappels en relaties hebben weinig met elkaar te maken. Toch gaat een metafoor met een sinaasappelschil viraal op TikTok. Zo zou je met deze metafoor namelijk kunnen ontdekken of jouw relatie gebouwd is op kracht en vertrouwen – en zo kom ook achter de houding van jouw (potentiële) partner.

Hoe werkt het? Het is heel simpel. Bij deze metafoor draait alles namelijk om kleine acts of service. Zoals bijvoorbeeld het pellen van een sinaasappel. Dit kunnen we allemaal prima zelf, maar hoe reageren onze partners als we hen vragen het voor ons te doen? Is het antwoord ‘ja, natuurlijk’, dan zit je goed. Maar wordt er defensief geantwoord met ‘hoezo, dat kan je best zelf’, dan zegt dit veel over de houding van jouw partner tegenover jou.

TikTokker @annabhamm legt in haar video uit wat de theorie nu precies inhoudt.

@annabhamm

the orange peel theory explained🍊👩🏻‍❤️‍👨🏼 #relationships #orangepeeltheory #relationshiptips #greenflags #bidsforattention #healthylove #relationshipadvice

♬ Dream Away – Ramol

Lieve voorbeelden van the orange peel theory

Nu deze theorie ineens een ding is, zien vrouwen over de hele wereld de lieve acties die hun partners doen. En het beste aan alles: die worden nu massaal gedeeld op TikTok.

@kierstenindc

Everyone deserves to experience this 🥲 #orangepeeltheory #boyfriendthings #gentlelove

♬ interlinked – jacob¡

Het zit ‘m inderdaad in de kleine dingen. Denk het pakken van je opladers als je net lekker op de bank ligt, het snijden van je steak of het tillen van zware tassen. Als jouw partner dingen doet om jouw dag fijner te maken, dan slaagt ‘ie met vlag en wimpel voor de orange peel theory. 

@lolabellla

Stop making everything so deep in the comments – it’s literaly just a tiktok lol 😙 #orangepeeltheory

♬ Idea 22 (Slowed + Reverb) – Gibran Alcocer

@cookingissofub

#orangepeeltheory

♬ Idea 22 (Slowed + Reverb) – Gibran Alcocer

Is het een dealbreaker?

De Orange Peel Theory is een grappige en lichthartige manier om je relatie te ‘testen’. Maar is het echt doorslaggevend? Dat niet.

Het is geen wetenschappelijk bewezen theorie. Mocht jouw partner wat minder van de acts of service zijn, dan kan dat ook aan andere dingen liggen. Misschien is het niet zijn of haar love language of misschien heeft hij of zij het ook druk gehad vandaag. Neem de reactie van je partner vooral met een korreltje zout. En maak jij je wel zorgen om de sterkte van jouw relatie? Ga dan vooral het gesprek aan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.