Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 24 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze TikTok-liedjes zijn het zeker waard om volledig te luisteren

TikTok: de app die vol staat met dansvideo’s, beautyhacks en video’s waaruit je de nodige kook-inspiratie uit kunt halen. De app is groot geworden tijdens de lockdown en nooit meer uit ons leven gegaan. In Tiktok-video’s wordt er veel gebruik gemaakt van muziek. Deze muziek is niet alleen leuk voor op TikTok, maar ook voor eigen gebruik. Daarom vertellen wij welke nummers het waard zijn om volledig te luisteren.

Voor sommige nummers is 60 seconden op TikTok gewoon niet genoeg.

Bekend worden door TikTok

Social media is altijd al een goede plek geweest om muziek te vinden en dat is bij TikTok niet anders. Van de nieuwste hits tot liedjes die je al een hele tijd niet meer hebt gehoord: op TikTok komen ze allemaal voorbij. Nu kan je zelf rond gaan zoeken in de app, maar om je wat tijd te besparen hebben wij de leukst TikTok-nummers voor je op een rij gezet.

1. “Best Friend” van Saweetie (feat. Doja Cat)

Dit liedje ken je misschien wel van een bekend TikTok-dansje. Hij wordt vaak gebruikt door vrouwen om te laten zien dat ze beste vriendinnen zijn. Op TikTok zijn er al 1,1 miljoen video’s gemaakt met het geluid. Het is een heel aanstekelijk lied en als je hem luistert ga je gegarandeerd dansen.

2. “Bills Bills Bills” van Destiny’s Child

Destiny’s Child schreef dit nummer in 2009, al even geleden. TikTok heeft de kracht om oude liedjes terug in de hitlijsten te krijgen en dat is met “Bills Bills Bills” zeker gelukt. TikTokkers gebruiken het lied op verschillende manieren. Wij geven je een voorbeeld:

@ashleyguijt

🙃 @jordynoordijk #billsbillsbills #bills

♬ Bills, Bills, Bills – Destiny’s Child

3. “Kiss Me More” van Doja Cat ft. SZA

Dit lied is een grote hit op TikTok. Meer dan 2,7 miljoen mensen hebben er een video mee gemaakt. Bij dit liedje hoort ook een TikTok-dansje, maar het nummer is nog meer besproken door de lastige tekst. Het couplet van SZA trok bijzondere aandacht. Niet alleen omdat het heerlijk klinkt, maar omdat niemand weet wat ze nou precies zingt.

4. “UHUH” van $hirak ft. Ronnie Flex, Yssi SB & Lil Kleine

Dit liedje zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar het is wel een heel aanstekelijk nummer. Niet zo gek dus dat hij nu bij de aanbevolen liedjes op TikTok staat. De tekst is supersimpel, dus je hebt hem ook zo uit je hoofd geleerd.

5. “Stay” van The Kid LAROI en Justin Bieber

Hoewel dit liedje nog niet erg oud is, hebben al 4,9 miljoen mensen op TikTok er een video mee gemaakt. Wij snappen wel waarom, want de stemmen van The Kid LAROI en Justin Bieber passen geweldig bij elkaar en laten we eerlijk zijn: wie is er nou geen fan van Justin Bieber?

6. “Ova You” van Frenna & Jonna Fraser

Dit nummer van Nederlandse bodem heeft een heerlijke beat en je kunt er non-stop naar luisteren zonder dat het gaat vervelen. Het lied is op TikTok nog wat minder bekend, maar wij denken dat dit zeker nog gaat komen.

7. “Say So” van Doja Cat

Het maakt niet uit hoe vaak je naar dit nummer luistert, het blijft leuk. Het liedje is niet voor niets al 13,2 miljoen keer gebruikt op TikTok en staat nog steeds bij de aanbevolen pophits-lijst.

8. “Beggin” van Måneskin

Måneskin zong dit lied voor het eerst bij hun deelname aan de X-factor van Italië in 2017. Nadat ze in 2021 het songfestival hadden gewonnen werd het nummer steeds populairder en op 5 Augustus brachten ze het opnieuw uit als officiële single. Op TikTok zijn ze ook razend populair en “Beggin” is al voor 10,4 miljoen video’s gebruikt.

9. “Save Your Tears – Remix” van The Weeknd & Ariana Grande

Deze samenwerking tussen The Weeknd & Ariana Grande vinden wij helemaal geweldig. De originele versie is al prachtig, maar Ariana Grande geeft het nog net iets extra’s. Vooral de Live on The 2021 iHeart Radio Music Awards-versie geeft je kippenvel.

10. “Pa’ Ti + Lonely” van Jennifer Lopez en Maluma

Deze Spaanse nummers zijn allebei heerlijk op hun eigen manier. Ze gaan perfect op elkaar over. Er is ook een Engelse versie van het nummer “Pa Ti” die het zeker waard is om te gaan luisteren.

Van WAP tot Savage Love – Dit zijn de 10 populairste TikTok songs van 2020

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.