Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze super easy tomaten spread van TikTok is alles wat je op brood wilt

Stop waar je mee bezig bent – wij kwamen een tijdje geleden een super makkelijk recept tegen op TikTok en sinds dien eten we niets anders meer met de lunch. Als je houdt van makkelijk en smaakvol, dan wil je dit recept vandaag nog maken.

TikTok staat vól met lekkere recepten en makkelijke keukenhacks. Onze favorieten zijn nog steeds baked feta pasta en pesto eieren, maar deze makkelijke tomaten spread van kookboek-auteur Gaby is ook een blijvertje. Gaby deelt vaker recepten via haar account @whatsgabycookin en daar zitten soms geniaal lekkere combinaties tussen.

TikTok recept: makkelijke tomaten spread

Het fijne van deze super makkelijke tomaten spread, is dat je er bijna niets voor nodig hebt. Grote kans zelfs dat je alles al in huis hebt. Zie hier het boodschappenlijstje:

  • Cherrytomaten
  • Knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Zout

In het originele recept gebruik je geen knoflookpoeder, maar saffraan. Wij hebben beiden geprobeerd, maar knoflookpoeder viel meer in de smaak! Als jij juist meer van de smaak van saffraan houdt, dan weet je dat je het daardoor kunt vervangen.

Zo maak je zelf tomaten spread

Was de cherrytomaten schoon. Doe een scheut olijfolie in een pan en zet de pan op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de cherrytomaten, wat knoflookpoeder en een snuf zout toe. Vervolgens bak je de tomaten ongeveer 30 minuten, nog steeds op middelmatig vuur. Zorg ervoor dat je af en toe roert, zodat de tomaten niet aanbranden.

Na een half uur kan je de pan van het vuur halen en de tomaten laten afkoelen. Doe de spread in een afsluitbaar potje, en je kunt het tot twee weken in de koelkast bewaren.

@whatsgabycookin

Save this! Here’s what to make with all of your summer tomatoes ##sundaybrunch ##summerrecipes ##tomato ##foodtiktok ##easyrecipe

♬ The Hustle – Van McCoy

Naast dat het een lekker en makkelijk recept is, is het ook nog eens hartstikke handig om restjes tomaat op te maken. Zo hoef je nooit meer iets weg te gooien omdat het ligt te verschrompelen.

Tiktok made us do it: ricotta toast is het recept dat je vanaf nu wilt eten

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.