Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 31 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Tiktok made us do it: ricotta toast is het recept dat je vanaf nu wilt eten

Kan jouw lunch wel een upgrade gebruiken? Onlangs zijn we door Tiktok fan geworden van de ricotta toast en na het lezen van dit artikel ben jij dat ook, wedden?

We hebben al een flink receptenboek aan Tiktok overgehouden. Denk aan de belachelijk lekkere feta pasta en honeycomb pasta, whipped lemonade en pesto eggs. Voeg daar vanaf nu ricotta toast ook maar aan dat lijstje toe want alleen al bij de foto’s loopt ons het water in de mond.

En we zijn niet de enige – ook Lizzo heeft toegegeven dat ze fan is van ricotta toast. “OK ya’ll convinced me, ricotta toast is the new avocado toast”, deelt ze bij de onderstaande video op Tiktok.

@lizzo

OK YALL CONVINCED ME 😆 RICOTTA TOAST IS THE NEW AVOCADO TOAST

♬ original sound – lizzo

Zo maak je ricotta toast

Het recept is enorm simpel maar we schrijven het maak al te graag nog even voor je uit. Voor een volledige lunch toast je twee broodjes. Vaak wordt hier zuurdesembrood voor gebruikt, maar als jij een andere broodsoort lekker vindt dan kan je daar natuurlijk ook voor gaan.

Toast de sneeën brood in het broodrooster. Smeer ze in met een klein beetje boter als de toast nog warm is, en smeer daarop een laag ricotta. Je kunt gaan voor whipped ricotta, maar je kunt het ook gewoon zo uit het bakje op je brood smeren. Eet ‘t zo uit het vuistje, of maak jouw broodje nog aantrekkelijker met de onderstaande toppings.

Lekkere toppings voor je ricotta toast

Ricotta is zulk fijn broodbeleg omdat het heel veelzijdig is. Je kunt er onwijs veel lekkere combinaties mee maken, waardoor je dus lekker kunt variëren. We hebben onze favoriete combinaties met ricotta voor je op een rijtje gezet:

  • Ricotta is van zichzelf al lekker, maar met een klein beetje olijfolie, peper en zout breng je alle smaken nog net iets meer naar voren.
  • Ricotta wordt vaak gecombineerd met tomaat en basilicum. Daarmee haal je een vleugje Italië in huis, en daar zeggen wij geen nee tegen.
  • Combineer ricotta met avocado en kruiden naar keuze voor een maaltijd met veel gezonde vetten.
  • Pesto eggs? Nee, ga voor ricotta met pesro! En oké, als je wilt kan je daar ook nog en eitje op serveren. Dan heb je echt the best of both worlds.
  • Ben je een echte zoetekauw? Smeer dan een beetje jam op jouw ricotta toast. Klinkt gek, smaakt hemels.
  • Ook lekker zoet: een combinatie van banaan, honing en walnoten.

Anders dan je gewend bent – 8x heerlijke recepten voor avocado toast met een twist

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.