Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze arts gaat viral op TikTok met een simpele hack om sneller in slaap te vallen

Vind je het ‘s avonds lastig om in slaap te komen? Dé tip die op dit moment viral gaat op TikTok, is je sokken aanhouden als je wilt slapen. We konden onze oren niet geloven en gingen op onderzoek uit: wie zegt dit, en waarom val je hier dan beter door in slaap?

TikTok-hack om in slaap te vallen

We gaan allemaal wel eens te laat naar bed (we blame you Netflix), en na uren scrollen op Instagram en TikTok is het soms ook ontzettend lastig om snel in slaap te vallen. Door het blauwe licht van je telefoon maken je hersenen het stofje waardoor jij in slaap wilt vallen immers niet aan (hier meer daarover). Het resultaat: uren wakker liggen of zelfs slapeloze nachten.

Toch kwam juist op TikTok een arts met een lifehack die je moet weten als je sneller in slaap wilt vallen. We hebben de hack te danken aan Jess Andrade, op TikTok te volgen als @doctorjesss. Inmiddels heeft de video al 2,6 miljoen likes gekregen dus wij willen dit ook maar al te snel proberen.

Dit is waarom je beter slaapt met sokken aan

In haar TikTok-video claims Jess dus dat je met sokken aan sneller in slaap valt dan met koude voeten. Waarom? Omdat je bloedvaten verwijden als je warme voeten hebt, waardoor jouw lichaam afkoelt. En daardoor denkt jouw brein dat het tijd is om te slapen.

In haar eigen woorden: “So let’s talk about people that wear socks to bed. So wearing socks makes your feet warm and this opens up the blood vessels that cools the body down. The body being cool tells the brain that it’s time for bed, so actually people that wear socks tend to fall asleep faster… Dr Jess, out!”

@doctorjesss

I wear socks to bed so don’t come at me im not weird

♬ presleywalker – PresleyWalker

Of het ook écht helpt om sneller in slaap te vallen, kunnen we je niet met zekerheid zeggen. De meningen onder de TikTok-video zijn nogal verdeeld. Toch proberen we elke kans om sneller in dromenland te komen graag uit, dus wij slapen vanavond met sokken aan. En FIY: onderzoekers zeggen dat je je sokken ook beter aan kunt houden tijdens de seks.

Slaap je slecht? Deze 7 fouten maakt iedereen voordat je naar bed gaat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.