Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 21 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Facial cupping is de nieuwste TikTok-trend en dit is waarom je het (niet) moet doen

Tegenwoordig zien we talloze huid- en gezichtsverzorging trends via TikTok voorbij komen en we zagen er weer eentje waarbij onze aandacht meteen getrokken werd. We vertellen je alles over facial cupping. Deze trend belooft een zuivere huid zonder rimpels, maar er zit ook een keerzijde aan waar je vanaf wilt weten vóórdat je zelf een siliconen cup op je gezicht zet.

Wat is facial cupping?

Facial cupping is geen nieuw fenomeen. In 2017 schreef ELLE er bijvoorbeeld al een artikel over deze ‘natuurlijke facelift’, en al een tijdje zien we deze methode vaker voorbij komen bij TikTok skinfluencers. Daarbij heeft ook niemand minder dan Kim Kardashian laten weten dat ze fan is van facial cupping. Tell me more.

Facial cupping is een methode waarbij je huid eerst wordt ingesmeerd met een gezichtsolie, en er vervolgens een glazen cup op de huid gezet wordt. Deze wordt vacuum getrokken en voorzichtig over de huid getrokken. Hiermee zou je niet alleen de elasticiteit van je huid verbeteren, maar ook kunnen zorgen voor minder rimpels en een betere kaaklijn.

Zo ziet dat eruit

Voorbeeldje nodig? TikTok-gebruiker Miranda Emmma Bokon laat op TikTok zien hoe ze haar gezicht verzorgt met facial cupping. “It helps with fine lines and wrinkles, tones the chin, jawline, neck, decreases puffinesses and improves nutrient delivery,” vertelt ze in een comment.

@sageaesthetix

##goingpro ##jawline ##skincare ##feelinggood ##facialcupping

♬ hostage – Billie Eilish

En ze is niet de enige: de hashtag #facialcupping is al 5,2 miljoen keer bekeken en er verschijnen steeds meer van dit soort video’s. Maar voordat je meteen een DIY-kit besteld, wacht nog even want er zit een haakje aan dit verhaal.

Glas in plaats van siliconen

Steeds vaker zien we ook video’s voorbij komen waarin mensen blauwe plekken, zuigzoenen en rode uitslag krijgen van deze manier van cuppen. Check deze video’s van @megan_sester en @montykeates maar eens. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt bereiken wanneer je bezig bent met het verzorgen van je gezicht.

In dit artikel op Glamour lezen we dat dat komt door de DIY-kits waarmee mensen vaak thuis aan de slag gaan. We zien dat de cups in dit geval van siliconen gemaakt zijn, en niet van glas zoals bij professionals. De siliconen cup heeft helaas minder voordelen én kan zorgen voor vlekken en bloeduitstortingen in je gezicht als je ze niet goed gebruikt. Ai.

Daarom een dikke disclaimer: de huid van je gezicht is dun en moet heel voorzichtig behandeld worden. Wil jij ook profiteren van de voordelen van facial cupping, bijvoorbeeld als je veel last hebt van een onzuivere huid of acne, dan kan je dit dus maar beter bij een dermatoloog of schoonheidsspecialiste laten doen.

3 oefeningen voor mooie gezichtscontouren en die strakke kaaklijn

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.