Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 17 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

TikTok verboden in Amerika: is Nederland de volgende?

Heb jij het nieuws al voorbij zien komen? Veel mensen denken dat TikTok binnenkort verboden zal zijn in Amerika door een nieuw wetsvoorstel waarop gestemd wordt.

Wat betekent dit voor de rest van de wereld?

TikTok verboden in Amerika?

Als je op TikTok zit heb je het nieuws vast en zeker al wel voorbij zien komen. De leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben in de meerderheid voor een wetsvoorstel gestemd dat ervoor kan zorgen dat TikTok verboden wordt in het land.

Dit verbod speelt omdat Amerikanen bang zijn dat de Chinese overheid via het platform veel data in handen krijgt. Het voorstel kreeg dan ook 352 stemmen voor en 62 stemmen tegen, maar dit betekent nog geen definitief verbod. Het Chinese moederbedrijf van TikTok, ByteDance, wordt op dit moment alleen gedwongen om de app te verkopen, maar of dat gaat gebeuren is niet zeker.

Nederland

Veel mensen in Amerika houden dan ook hun hart vast. Maar ook in de rest van de wereld zijn mensen benieuwd naar de gevolgen. Want wat betekent dit voor TikTok in Nederland? Komt hier ook een verbod op het platform? Dat lijkt gelukkig nog niet het geval te zijn, maar we kunnen niet voorspellen wat er in de toekomst zal gebeuren.

Toch zal een verbod in Amerika ook gevolgen hebben voor ons. Wij weten namelijk niet hoe het met jullie zit, maar bij ons komen er ontzettend veel TikTok-creators van Amerika op onze FYP langs. Als het verbod in Amerika officieel doorgevoerd wordt, zal dit het “landschap” op het platform dan ook flink veranderen. Wij zijn benieuwd of het zover komt!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.