Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Haar 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tip van ons: deze amandelolie maakt je haar gevaarlijk zacht

Jaloers op de volle, glanzende lokken van modellen uit shampoo commercials? Dan moet eens een amandelolie proberen. Het kan namelijk zomaar zijn, dat het een wondermiddel is voor jouw haar.

Volgens schoonheidschemici en trichologen is amandelolie dé oplossing als het gaat om glanzend, gezond en zelfs (potentieel) langer haar. Magnesium, calcium en zink zijn belangrijke mineralen die bijdragen aan de haargroei en deze mineralen zijn te vinden in amandelolie. Smeer je haar dus regelmatig in met amandelolie en laat het een nachtje inwerken. De olie bevat bovendien een natuurlijke SPF 5-bescherming. Deze bescherming zorgt ervoor dat de schade aan je haar door de zon verminderd wordt.

Welke amandelolie je kunt gebruiken? We raden er 3 aan:

CareScent Zoete Amandel 100% Plantaardig

Doordat zoete amandelolie het vochtgehalte in de huid reguleert, is het een ideaal verzorgingsmiddel wanneer je met een droge huid kampt. Het resultaat is een zijdezacht gevoel en een veerkrachtige huid. Het grote voordeel van koudgeperste oliën is dat ze enorm breed inzetbaar zijn. Zo kan je ze gebruiken voor het verzorgen van je huid, maar ook als conditioner voor je haar. Creëer je eigen verzorgingsproducten door een koudgeperste olie met een paar druppeltjes etherische olie te mengen. Zo heb je een op maat gemaakte olie die droge plekjes, acne of juist huidveroudering tegengaat.

Qure Natural Oil Amandelolie

Amandelolie van 1 liter fles van Qure Natural Oli. Deze olie is rijk aan vitamine A en E en wordt snel opgenomen door de huid en heeft een verzachtende en helende werking. Daarnaast is deze olie de perfecte massageolie of huidolie.

Jacob Hooy Amandelolie Zoet 1LT

Jacob Hooy Amandelolie Zoet is een bleekgele, nagenoeg reukloze en dunvloeibare olie bereid door persing uit de fijngemaakte zoete amandel. Deze olie is niet vluchtig en huidvriendelijk. Het is een weldaad, vooral voor de droge huid. Zoete amandelolie regelt het vochtgehalte, heeft voedende eigenschappen en gaat de vorming van rimpels tegen. De meest simpele toepassing is iedere avond wat van deze olie zacht in de huid van gezicht, hals en décolleté te masseren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.