Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Doei ontplofte rekening! Met deze tips kun je de kachel gewoon nog even uit laten staan

De energie- en gasprijzen schieten door het dak en veel mensen komen hierdoor in de problemen. Ook wij hebben de afgelopen weken ons nieuwe termijnbedrag ontvangen en zijn flink geschrokken. Wij hebben wat tips waardoor de thermostaat (en dus ook de rekening) omlaag gezet kan worden.

Move over gaskachel.

Koukleumen in de keuken en bibberen in bed

Onze wens om zelfvoorzienend te worden was nog nooit zo groot. De energie- en gasrekeningen zijn angstaanjagend. Voor de meesten geldt een verdubbeling of meer van de maandelijkse kostenpost en voor veel mensen zal het lastig worden om deze winter de eindjes aan elkaar te knopen. Om nou heel de winter de kachel uit te laten, twintig dekens over je bed te leggen, bij de sportschool te douchen en bij tinderdates te eten lijkt ons een vrij a-relaxte oplossing. Gelukkig zijn er manieren waardoor je op een duurzamere manier, er tóch heel cozy bij kunt zitten dit najaar, namelijk: door middel van elektrisch verwarmde elementen.

1. De Fatboy Hotspot Blanket

De meest eenvoudige manier om op te warmen zonder de kachel aan te zetten is natuurlijk om een trui aan te trekken of een zachte warme deken als weelderig fashion statement te dragen. Toch werkt dat niet altijd genoeg en heb je iets warms nodig om je aan op te warmen. Mocht je partner, scharrel of huisgenoot nou niet beschikbaar zijn of liever genieten van wat personal space, dan heeft Fatboy de oplossing waar wij al ons hele leven naar op zoek waren. De Hotspot Blanket is een gewatteerd warmtedeken met een ingebouwd oplaadbaar warmte-element. Ofwel, even opladen, uren genieten. De deken is niet alleen heerlijk om onder te kruipen op de bank, maar ook te dragen als oversized kimono met extra zachte kraag.

Hotspot Blanket, € 299 via Fatboy.com

Tips om je energie rekening te verlagen
Fatboy

2. Stoov Warmtekussen

Niet alleen voor koukleumen en energiebespaarders, maar ook ideaal voor elke vrouw met ongesteldheidspijntjes. Laat het onhandige en gevaarlijke geknoei met kruiken en heet water achterwege. Een elektrisch kussen van Stoov gaat aan door een klik op het knopje en verwarmt ‘ie tot wel 9 uur. Tip voor alle thuiswerkers: ook heerlijk voor op je bureaustoel.

Warmtekussen, vanaf € 99,95 via Stoov.com

Manieren om je thermostaat omlaag te zetten
Stoov

3. Warme voetjes uit de magnetron

Wie er last heeft van wintertenen wordt aangeraden nu al te beginnen met de voeten warm te houden. Als warme sokken en pantoffels niet voldoen is het verleidelijk de verwarming gewoon een tandje hoger te zetten. Wil je dit ook liever uitstellen, dan is zijn deze zwaar stylish-verantwoorde (not) opwarmbare sokken een fantastische uitvinding. De zachte slofjes met anti-slip leg je een paar minuutjes in de magnetron en zorgen ervoor dat je voeten binnen no-time weer opgewarmd zijn. Wie warm wil zijn, moet mooi zijn eventjes op de tweede plaats zetten.

Magnetron Sloffen, € 22,95 van MikaMax via Bol.com

Magnetron sokken
Bol.com

Herfst in het land! Met deze waterdichte winterjassen trotseer jij de regen in stijl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.