Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 12 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Heb jij het ook altijd koud? Zo krijg je het weer lekker snel warm

De kortste dag van het jaar is bijna daar en dat betekent één ding: vanaf nu wordt het écht koud. Het is tijd om de winterjas aan de kapstok te hangen en je handschoenen weer klaar te leggen. Maar hoe word je weer warm als je het altijd koud hebt? Onderstaande tips gaan je daar bij helpen.

Wist je dat het hebben van koude handen en voeten te maken zou kunnen hebben met je ademhaling? We schreven er eerder een artikel over: Altijd koude handen en voeten? Dit zou de gekke reden kunnen zijn.

Altijd koud? 6 tips om weer warm te worden

1. Beweeg!

Zelf heb ik heb altijd koud als ik aan het werk ben. Mijn werk bestaat dan ook voornamelijk uit zitten en typen: de typische kantoorbaan. Niet gek dat ik het daar koud van krijg, want ik zit vrijwel de hele dag stil. Als jij het ook altijd koud hebt als je aan het werk bent, las dan elk half uur een mini-pauze in en doe 10 squats, 5 push-ups of een setje jumping jacks. Dit zorgt ervoor dat jouw doorbloeding even een spike krijgt en dat je het weer warm krijgt.

2. Drink warm water met citroen

Volgens de leer van ayurveda helpt het drinken van warm water met citroen bij het opwarmen van je lichaam. Dit zou vooral ‘s morgens effect hebben, wanneer je net koud je bed uitkomt. Niet alleen de temperatuur van het water verwarmt je lichaam, maar ook het zure van de citroen zou zijn werk doen.

3. Drink gemberthee

Nog een tip uit de leer van ayurveda: gember is een kruid waar je het warm van krijgt. Door de hele dag gemberthee te drinken, warm je jouw lichaam op. En voor wie het nog niet wist: zó gezond is gember. Goed om dagelijks in je voeding te verwerken dus!

Zó gezond is gemberthee (spoiler: je wilt elke dag een kopje)

4. Eet gezond

Een gezond voedingspatroon, met dus voldoende groente en fruit en weinig verzadigde vetten, kunnen zorgen voor een verbetering van de bloedtoevoer. Als jouw bloedtoevoer goed zijn gang kan gaan en je genoeg beweegt (daarover later meer), dan blijft jouw lichaam goed werken om zo warm mogelijk te blijven.

Daarnaast kunnen ook verschillende kruiden ervoor zorgen dat je warm blijft. Zo zou het eten van kruiden als kaneel, komijn, zwarte peper, koriander, kardemom en kurkuma een verwarmend effect hebben. Ga ‘s morgens dus bijvoorbeeld voor een warme bak havermout met kaneel, en eet ‘s middags wat zwarte peper op een broodje ei.

Oats for president: 7 gezonde havermoutjes voor elke dag van de week

5. Draag laagjes

Merk je dat een dikke trui niet genoeg is om warm te worden? Doe dan nog een dunne trui onder jouw dikke trui. Het dragen van meerdere laagjes is effectiever dan één warme broek of trui. Onder een spijkerbroek kan je bijvoorbeeld een panty of dunne sportlegging dragen voor meer warmte.

6. Koop handwarmers

Wist je dat er apparaatjes te koop zijn die warm worden, zodat je jouw handen er aan kunt warmen? Deze handwarmers kan je meerdere keren gebruiken en het kan jouw vingers even een boost geven. Vooral fijn als je een kantoorbaan hebt en vaak met koude handen te maken hebt. Google op handwarmer en gij zult vinden.

mindbodygreensmartvitaal

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.