Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze 4 gewoontes geef je jouw metabolisme een boost

Een goedwerkend metabolisme doet wonderen voor je energielevel. Wanneer deze niet optimaal werkt, voel jij je vermoeider. Ook doet een traag metabolisme geen wonderen wanneer je fitter wilt worden, meer sport en meer eet. Gelukkig zijn er een aantal tips die hierbij kunnen helpen.

You’re welcome.

Jouw metabolisme een boost geven

Je metabolisme een boost geven is niet eens heel lastig. Er zijn een aantal gewoontes die je in jouw routine kan incorporeren, zodat jouw stofwisseling weer optimaal werkt.

1. Drink meer water

We weten zo langzamerhand allemaal wel dat water drinken alleen maar voordelen met zich meebrengt: we hebben het écht nodig. Vooral nu met het warme weer is een waterfles onmisbaar. Wist je dat genoeg water drinken ook meewerkt aan het versnellen van jouw metabolisme? Zo niet, dan weet je het vanaf nu.

2. Loop meer op een dag

Wandelen is een onderschatte vorm van lichaamsbeweging die ervoor zorgt dat jou stofwisseling op peil wordt gehouden. Even een rondje wandelen in de ochtend doet wonderen. Daarnaast kan wandelen ook stemming en slaap verbeteren. Alleen al meer staan is ook goed, omdat jouw lichaam dan iets harder moet werken, wat gunstig is voor de stofwisseling.

3. Een beetje cafeïne

Koffie krijgt vaak een slechte naam, maar het kan het zenuwstelsel stimuleren om adrenaline te kweken, wat leidt tot een hoger energieverbruik en een verbeterde stofwisseling. Niet alleen koffie, maar ook groene thee kan stofwisseling bevorderen. Het is aan te raden om twee tot drie kopjes groene thee te drinken om verandering te krijgen in het metabolisme.

4. Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is sowieso altijd een must, maar als je uitgerust bent hoeft je lichaam zijn energie niet te steken in wakker blijven, maar in energiek blijven. Dit werkt mee aan de stofwisseling en het is altijd een goed plan om genoeg te slapen.

Helpt het dragen van een mondkapje tegen hooikoorts?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.