Trix Jacobs
Trix Jacobs Beauty 12 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Last van statisch haar deze winter? Met deze tips kom je er snel van af

Elke winter is het weer hetzelfde liedje: statisch haar. Het lijkt wel alsof je er nooit van af komt en op de meest ongewenste momenten heb je er last van. Dankzij deze tips overleef je deze nachtmerrie.

Statisch haar hebben we allemaal te danken aan luchtvochtigheid. In de winter is die namelijk een stuk lager dan in de andere seizoenen. Je lokken zijn dus droger en snel statisch, mega irritant. Gelukkig zijn er wat trucjes die helpen om je wilde haardos te temmen.

1. Vergeet de plastic borstels

Je haren borstelen met een plastic borstel of kam is niet echt een aanrader. Het maakt het meestal alleen maar erger en je haardos wordt er ook niet echt vrolijk van. Ga liever voor een kam die gemaakt is van hout. Het voorkomt statisch haar helaas niet helemaal, maar het vermindert het probleem wel enorm.

2. Voedende producten zijn key

Dankzij de lage luchtvochtigheid hebben je lokken dus extra veel voeding nodig. Gebruik daarom een vochtinbrengende shampoo en verwen je haar met een fijn masker. Daarna kan je altijd nog een serum of olie in je lokken doen, om je haar net even wat extra te verzorgen. Zo is je haar dus niet meer droog en ook nog eens extra zacht.

3. Gebruik droogtrommeldoekjes

Ja, dit is een tip uit de oude doos. Droogtrommeldoekjes schijnen het geheim te zijn voor een statische haardos. Het enige wat je hoeft te doen, is de doekjes over je lokken te wrijven. Heel makkelijk dus en ook handig voor on the go. Neem een doekje mee in je tas en je hebt het altijd bij de hand.

4. Lekker veel haarlak

Voordat je de deur uitgaat kan een spraytje haarlak geen kwaad. Het houdt je haren in toom en voorkomt dat ze straks alle kanten opvliegen. Het werkt zelfs extra goed als je de haarlak aanbrengt op vochtig haar. Spray wat haarlak op je haar als je net gedoucht hebt en laat het aan de lucht opdrogen. Zo heb je jouw haren onder controle.

5. Je shirt is je beste vriend

In plaats van een handdoek voor je lokken, kan je beter een shirt gebruiken. Een shirt is namelijk gemaakt van katoen en is daardoor beter voor je haar. Je haar is namelijk op zijn kwetsbaarst als het nat is, dus ga er dan voorzichtig mee om. Een handdoek is vaak te ruw, dus een shirt is de perfecte oplossing.

6. Leg je föhn weg

Door je haren te drogen met een föhn droog je je haar uit. Zeg dus maar dag tegen die mooie glanzende lokken. Probeer je haren dus zo min mogelijk te drogen met de föhn. Mocht het toch noodzakelijk zijn, kan je altijd nog op de laagste stand drogen. Ook helpt het als je van tevoren een heat protector aanbrengt, dit beschermt je haardos tegen de hitte.

Met deze tips kan jij met een gerust hart de deur uit. Geen situaties waarin je ergens met ontploft haar verschijnt, want als het goed is, heb jij nu alle maatregelen genomen.

Laten we even een momentje nemen om de mooiste haarstijl OOIT te aanbidden

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Refinery 29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.