Anne Smits
Anne Smits Events 8 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Festival op de planning? Met deze tips kom jij zorgeloos de dag door

Je kunt de redactie van NSMBL niet gelukkiger maken dan met het festivalseizoen dat in volle gang is. Aangezien wij inmiddels ervaren festivalbezoekers zijn, zijn ook wij regelmatig tegen een aantal beginnersfouten aangelopen. Denk hierbij vooral aan een slechte voorbereiding. Wil jij zo voorbereid mogelijk het festivalrerrein oplopen? Lees dan hier onze tips.

Ook delen wij onze tips zodat je met meer energie je festival doorkomt.

Volg deze checklist voor een zorgeloos festival

Om optimaal te kunnen genieten van je festival, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Heb jij jouw eerste festival op de planning staan of ben je gewoon een enorme chaoot die altijd alles vergeet? Met deze checklist kom jij zorgeloos je festival door.

Leg een goede bodem

Allereerst is het belangrijk om goed te eten voordat je naar een festival gaat. Ben je van plan om aan de verdovende middelen te gaan? Dan is het altijd verstandig om een goede bodem te leggen. Ook zet je op een festival enorm veel stappen, waardoor je energie kwijtraakt. En vergeet ook vooral de extreem hoge prijzen niet die je op een festival betaalt voor eten. Een goede bodem bestaat uit langzame koolhydraten en gezonde vetten. Denk bijvoorbeeld aan volkoren producten, avocado, vette vis, eieren en noten. Een klassieke avocado toast is dus perfect voordat je naar een festival gaat.

Bedenk meerdere opties voor je festival outfit

Een goede outfit is natuurlijk noodzakelijk op een festival. Maar hoe leuk die ene bikinitop of parachutebroek ook is, in Nederland hebben we helaas rekening te houden met alle scenario’s rondom het weer. Houd het weer dan ook vanaf ongeveer twee weken van te voren in de gaten en bedenk meerdere opties voor je outfit. En belangrijker nog: geef je eraan toe als je outfit misschien niet helemaal past bij het weer van die dag. Je wilt genieten van de muziek en niet afgeleid raken door een outfit die te warm of te koud is. En ook belangrijk: vermijd oncomfortabele kleding zoals laarzen, hakken en kleding waar je telkens aan moet trekken of hijsen.

Neem de juiste dop mee

Het is verstandig om tussen je drankjes door voldoende water te drinken. Op festivals verkopen ze vaak flesjes water zonder dop. Eén van de redenen daarvan, is dat jij niet comfortabel met je flesje kunt staan en ‘m onbeperkt kunt bijvullen. Neem daarom zelf een dopje mee. Het is altijd de vraag om wat voor flesje water het gaat en welke dop daarop past. Ken je bijvoorbeeld mensen die al op het festival zijn of de dag ervoor op hetzelfde festival waren, dan kan je het natuurlijk altijd even vragen. Neem anders verschillende soorten doppen mee of koop een universele partydop. Berg ze wel goed op, want het is mogelijk dat de beveiliging de doppen weggooit bij de tassencontrole.

Wees zakkenrollers te slim af

Helaas wil het weleens voorkomen dat groepen zakkenrollers aanwezig zijn op festivals. Maak het zakkenrollers dan ook moeilijk door een tasje te kiezen met een ritssluiting dat nauw langs je lijf hangt. Ben je nog op zoek naar de perfecte crossbody bag voor je festival? We hebben onze favorieten voor jou op een rijtje gezet. Neem ook geen waardevolle spullen mee, zoals Airpods, pasjes of een dure zonnebril. Het is natuurlijk wel handig om je telefoon mee te nemen, zodat je bereikbaar bent voor je vrienden en je ook nog eens leuke kiekjes kunt maken. Berg je telefoon op in je tas of draag ‘m om je lijf met een stevig koord.

Vergeet deze essentials niet

Denk goed na wat jij allemaal nodig hebt op een festival en doe in ieder geval de volgende spullen in je tas: oordopjes, zakdoeken, zonnebril en een powerbank. Heb jij geen powerbank en bestaat de kans dat jouw telefoon uit gaat vallen? Schrijf dan voorafgaand aan het festival de telefoonnummers op van diegenen waarmee je gaat. Mocht er nood aan de man komen, dan kan je altijd een vriend(in) bereiken via andermans telefoon. Het is ook aan te raden om een kluisje te nemen op een festival, zodat je daar eventueel een extra trui of jas in kunt doen voor in de avond.

NSMBL’s beautymaand: dit is het effect van alcohol drinken op je huid

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.