Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat is er aan de hand met de (worsten)vingers van king Charles?

Afgelopen zaterdag was het zo ver: Charles, de troonopvolger van de overleden queen Elizabeth, werd gekroond tot koning en dat was een hele happening. Veel toeschouwers, veel gezang en veel eeuwenoude gebruiken. Toch waren er wel meer dingen die opvielen. Zo was de kroon nogal zwaar en leek deze nogal te balanceren op het hoofd van Charles én mensen maken zich massaal zorgen om de vingers van de monarch. De zoekterm ‘sausage fingers king charles’ gaat momenteel helemaal viral en wij vinden ‘t ook wel merkwaardig.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Wat is er aan de hand met de (worsten)vingers van king Charles?

Dat de 74-jarige Charles geen jonkie meer is, dat is bekend. Dat je nog zo’n belangrijke rol krijgt op latere leeftijd is al bijzonder en het is helemaal niet gegeven dat je dan nog zo gezond bent als jaren geleden. Het viel vorig jaar al op, die vingers van Charles. En zo’n 10 jaar geleden grapte de nu-koning zelf al over zijn ‘worstenvingers’. Maar.. wat kan het zijn?

De Britse Dr Gareth Nye vertelde vorig jaar al over zijn verdenkingen, namelijk oedeem. “Oedema is a condition where the body starts to retain fluids in the limbs, normally the legs and ankles but also in the fingers which causes them to swell.” Maar, hij vertelt er ook bij dat er heel veel andere aandoeningen zijn waardoor de vingers kunnen zwellen. Nye laat ook weten dat het wel eens artritis kan zijn. “Arthritis- another common condition in the over 60s. It often affects three main areas in the hand – the thumb joint or either joints in the fingers.” Allemaal niet levensbedreigend, wel oncomfortabel.

Beroemde gasten én een indringer?

Naast alle royals waren er natuurlijk ook een heleboel andere famous gasten aanwezig. Denk aan Katy Perry en Lionel Richie, die beiden ook te zien waren tijdens het coronation concert gisteravond. Meghan Markle bleef in Amerika, samen maar twee kids. Toch denken mensen dat ze misschien wél aanwezig was, maar dan in vermomming..

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.