Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 5 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Traptox zorgt voor een Barbie-uiterlijk: moet je dat wel willen?

Er is een nieuwe trend in de wereld van cosmetische ingrepen gaande, genaamd traptox. Traptox staat ook wel bekend als Barbie botox en het resulteert in een slankere nek én schouderpartij. Maar… waarom moeten we dáár ook aan zitten frummelen? Moeten we dat wel willen?

Wat traptox is en wat de voor- en nadelen zijn, leggen we je uit.

Wat is traptox?

De naam traptox bestaat uit de woorden trapezius en botox. De trapezius is de spier bij je nek, rug en schouders. Dit is ook precies de spier waar botox in wordt gespoten tijdens zo’n behandeling. Er wordt een verdunde dosis botox geïnjecteerd, waardoor er minder spanning in de spier zal zitten.  Door de botox verslapt deze spier en wordt deze smaller, dit zal je uiteindelijk een slankere uitstraling geven.

@

♬ –

Barbie botox

Traptox wordt ook wel Barbie botox genoemd. Omdat deze trapezius spier kleiner wordt oog je slanker. Je krijgt dus een slanker bovenlichaam. Het resultaat wordt vergeleken met de onrealistische lichaamsbouw van een Barbiepop, vandaar de nickname Barbiebotox.

Gaat het dan alleen om uiterlijk? Nope, mensen hebben niet alleen interesse in traptox omdat ze er slanker door lijken, maar ook omdat het fysieke voordelen met zich mee kan brengen. Omdat de botox de spier ontspant kan dit voor mensen met nek- en schouderklachten helpen. Het kan een hoop spanning in de spier weghalen, waardoor bewegen weer een stuk fijner wordt.

Goed om te weten: gevaren van traptox

Een traptox staat niet bekend als een gevaarlijke ingreep. Toch blijft het wel botox en neemt elke behandeling heeft risico’s. Je kunt namelijk achteraf last krijgen van een aantal dingen, denk aan spierslapte en blauwe plekken.

Waarom is traptox zo populair?

De cosmetische ingreep traptox is vooral zo populair geworden door invloed van social media. Op TikTok en Instagram zie je het vaak. Er zijn veel influencers met een groot bereik die hun ervaringen delen over traptox en hiermee andere mensen inspireren om het ook te gaan doen. Vooral in de Verenigde Staten en Azië neemt het aantal behandelingen met een flinke stijging toe.

Moeten we dat allemaal wel willen? Wil je een dunnere nek en schouderpartij om gelukkiger door het leven te gaan? Iedereen moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar we moeten ook niet overdrijven.

Door deze cosmetische ingreep lijkt het bij celebrities als Kylie Jenner altijd alsof ze iets vinden stinken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.