Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Trend alert! De net-uit-bed look gaat een comeback maken

Paris Fashion Week voor Fall Winter 2023 is in volle gang en dat betekent dat de nieuwe trends om ons de oren vliegen. Een aantal trends vallen ons extra op en laten ons alvast uitkijken naar volgende winter. Hoe zeer we er ook van houden om ons helemaal op te doffen en uit te pakken met knappe, maar minder gemakkelijke looks – gaan we ook graag voor een extra portie comfort.

Alhoewel we na de lockdowns dachten dat we voor altijd klaar waren met joggingpakken, bewijzen verschillende merken tijdens Paris Fashion Week het tegendeel. Dekens zijn volgende winter helemaal niet meer alleen voor in bed of op de bank bedoeld. Houd jij wel van een modestatement? Dan heb je geluk. Dekbedden en dekens worden dé trend van volgende winter.

Rihanna was al een van de eersten met de out of bed look

De outfit, en dan met name de grote rode jas, van Rihanna tijdens haar superbowl performance werd door velen bekritiseerd. Het zou er volgens critici uitzien alsof ze recht uit bed gerold kwam en haar deken mee had genomen. Inmiddels zal Rihanna deze mensen kunnen verrijken met een dikke vette “zie je wel”. Tijdens Paris Fashion Week doken er namelijk al verschillende ontwerpen op die de comeback van de net-uit-bed look helemaal onderbouwen.

Net uit bed is een van dé trends tijdens PFW

Akris, Coperni, Loewe, Alaia, Federico Cina, The Row, Rick Owens, Schiaparelli, Undercover, Tiffany Brown Designs, Marc Jacobs, Gabriela Hearst… Je zou zeggen dat dit allemaal merken zijn met een enorm uiteenlopende stijl en vormentaal. Toch is weet één trend hen deze Fashion Month te verenigen: de deken. Gewatteerd zoals op bed of in je slaapzak. Gebreid of fleece zoals op de bank, of toch in faux fur voor een dramatisch Cruella de Vil effect. Gedrapeerd over armen, ingewikkeld als een worstenbroodje of geknoopt tot een getailleerde creatie, de mogelijkheden zijn oneindig. De enige spelregel? Voor welke variant je ook gaat – comfort en warmte staan voorop. Dit zijn onze favorieten:

Balenciaga gaf eerste show na dramatische ondergang – en zo ging dat eraan toe

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.