Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 9 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Trend alert! Deze stof ga je dit voorjaar heel veel zien

Er is een nieuwe vrolijke trend op komst. Voor de early adaptors onder ons, spits je oren en scherp je zicht, want aankomend voorjaar gaan gehaakte items de straten voorzien van een energieke portie kleur.

Wij zijn nu al helemaal fan van deze opvallende, kleurrijke items.

Gehaakte items

Voor wie nog een leuke hobby zoekt die ook nog eens reuze meditatief werkt hebben we een enorm ontspannende tip: sla aan het haken. Het liefst zouden we zowel ons huis als onze garderobe voorzien van een dosis gehaakte items. Tijdens de afgelopen fashion weeks zagen we al heel wat crochet-creaties langskomen. Zowel bij Casablanca, als bij Christian Wijnants, Dolce & Gabbana, GCDS, Isabel Marant en Jacquemus barstte het van de gehaakte details in de shows. Speels, kleurrijk, edgy en op zó veel manieren te dragen.

All Things Mochi

Het Amsterdamse merk Mochi heeft haar signature look gemaakt van de gehaakte details. Jurken, truien, sjaals en zelfs hoedjes zijn verrijkt met de stof. We zullen je even verklappen: wij zijn fan en Influencer Lizzy van der Ligt ook.

Gehaakt trui van Mochi Amsterdam
Mochi

Floor Crochet Sweater, €245 van Mochii.

Mango in de sale

Als het gaat om trends is Mango er altijd snel bij. En dat is handig, want deze heerlijke set daardoor nu al in de sale verkrijgbaar.

Mango crochet trui
Mango

Katoenen crochet trui, nu van €59,99 voor €22,99 van Mango.

Gehaakte bloemen op je hoofd

Groene vingers of niet, deze bloempjes staan lekker altijd in bloei. Draag deze bandana lekker edgy als haarband, als ketting of als accessoire aan een riem of tas.

Gehaakte bandana van Asos
Asos

Gehaakte bandana met madeliefjesprint, €17,99 van Asos.

Shoppen in de Marie Marie-stijl

Hoeveel prachtige schoudertasjes we ook in onze kast hebben liggen, een handige shopper wint toch bijna altijd in de battle voor wie er mee mag die dag. Om ook maar iets van die drieduizend items in onze tas thuis te laten is toch alleen maar onhandig. In deze shopper van Amsterdamse bodem verstop je ze allemaal en nog op een gezellige manier ook.

Marie Marie gehaakte shopper
Marie Marie Amsterdam

Mayo crochet shopper, €99 van Marie Marie Amsterdam.

Vestje van Zara

Zara bewijst met dit schattige vestje dat deze trend niet alleen in felle kleuren te verweken is. Combineer het met een simpel katoenen topje en een cargo-broek en je bent helemaal ready voor de dag.

Zara crochet vestje
Zara

Tricot vest met crochet, €49,95 van Zara.

Ketting van de zee – en Alanui

Neem de zee elk moment van de dag mee in deze zachte ketting an Alanui. Geen budget voor het exemplaar van dit high end merk? Wie weet wordt dit dan wel de inspiratie voor jouw eerstvolgende DIY-projectje.

Alanui crochet ketting
Alanui

Crochet Big Shell Necklace, €120 van Alanui.

Sjaal-statement van Topshop

Ben je toch niet zo van de opvallende kleuren-combo’s of moet je gewoon nog even wennen aan de grafische patroontjes? Start de trend dan gewoon op een wat rustigere manier met een skinny zwart-wit sjaal. Ideaal voor dat kleine beetje extra warmte op de koude dagen in het voorjaar.

Crochet sjaal van Topshop via Asos
Asos

Skinny gehaakte sjaal, €29,99 van Topshop via Asos. 

Nektabba 2.0 van Staud

Zeg eens: hoe vaak ben jij je sleutels, pasjes en telefoon kwijt? We denken dat we dit zó voor je kunnen antwoorden. Om je te redden werden de telefoonkoordjes afgelopen jaren al gebombardeerd tot een van onze meest handige accessoires. Staud doet daar nu gewoon nog even een schepje bovenop met een kettingtasje. Vet handig, als je het ons vraagt.

Staud tasje van gehaakte stof
Staud

Vacation necklace, $150 van Staud. 

Deze dupe van dé Coperni it-bag vliegt over de toonbank

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.