Renée
Renée Love & Life 14 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Je interieur heeft er nog nooit zo goed uitgezien – de roze kamerplant is dé trend voor 2019

Krijg je het keer op keer voor elkaar om je planten dood te laten gaan? Dan heeft NSMBL nu de perfecte trend voor jou gevonden. De roze kamerplant is hipper dan ooit en het beste? Deze vrienden hebben niet veel aandacht nodig, waardoor ze wél langer meegaan dan een maand in tegenstelling tot je andere planten.

Geef je interieur de komende maanden daarom een mini upgrade en omarm de roze kamerplant in je leven. Voor deze trend wil je namelijk ASAP een bezoek aan het tuincentrum brengen.

Roze kamerplant is de trend voor 2019

Sofie Vertongen heeft een eigen zaak, The Plant Corner in Antwerpen, en kan je alles vertellen over deze trend. Haar persoonlijke favoriet is de maranta fascinator, maar ook ficus elastica belize en calathea triostar zijn toppers.

Ze zijn niet alleen waanzinnig mooi, maar hebben dus ook nog eens weinig water nodig. De eerste twee genoemde planten geef je eens per week water en bestuif je even. De tweede heeft twee keer per week water nodig. Kijk, dat kunnen we wel onthouden.

Lees ook: Whut? Je kater bestrijd je vanaf nu gewoon met deze groene kamerplant

Maar even… is de roze kleur echt?

De grote vraag is of de roze kleur net zo echt is als de bloemetjes die zogenaamd op cacti groeien. Verrassend genoeg is er niks aan gemanipuleerd. Sofie aan Nieuwsblad: “Ze worden niet genetische gemanipuleerd of iets dergelijk. Helemaal natuurlijk dus. Zo wordt de ficus elastica belize nog meer roze als je die veel licht geeft. Hoe meer licht, hoe meer uitgesproken de roze kleur.”

Dit zie je toch helemaal voor je in je interieur?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.