Anne Smits
Anne Smits Celebrity 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Madonna bijt van zich af na alle kritiek op haar uiterlijk tijdens de Grammys

Madonna verraste met haar aanwezigheid het publiek bij de Grammys afgelopen zondag. De 64-jarige zangeres kondigde het optreden van Sam Smith en Kim Petras aan en benadrukte daarbij hoe belangrijk het is om als artiest herrie te schoppen en een nieuwe weg in te slaan. Haar inspirerende woorden waren voor velen niet voldoende om de aandacht te stelen, maar Madonna’s uiterlijk deed dat wel en zorgde voor vele reacties op onder andere Twitter. De Queen of Pop laat het er niet bij zitten en reageert op Instagram op de negatieve reacties.

De material girl laat van zich horen

Madonna reageert op de kritiek op haar uiterlijk na de Grammys

In een video op Instagram laat de zangeres nog een aantal kiekjes zien waarop Madonna en onder andere Sam Smith het erg gezellig hebben na de Grammys. In de tekst laat de zangeres weten dat ze teleurgesteld is in de reacties na haar optreden: “In plaats van dat de focus ligt op wat ik zei in mijn speech, die ging over het bedanken voor de onbevreesdheid van artiesten zoals Sam en Kim, kozen veel mensen ervoor om alleen over de close-upfoto’s te praten die met een camera met een lange lens zijn gemaakt en mijn gezicht heeft vervormd. Opnieuw krijg ik te maken met leeftijdsdiscriminatie en vrouwenhaat die de wereld waarin we leven doordringt. Een wereld die weigert vrouwen die ouder zijn dan 45 te vieren en de behoefte voelt om haar te straffen zodra ze wilskrachtig, hardwerkend en avontuurlijk blijft.”

Nog meer negatieve reacties

De zangeres benadrukt in haar bericht ook dat ze zich nooit heeft verontschuldigd voor de manier waarop ze eruit ziet en dat ze dit ook niet zal doen. Ze eindigt haar bericht met de woorden van een lied van Beyoncé “You won’t break my soul”. Ook op haar post krijgt de Queen of Pop wederom negatieve reacties, zoals “If you are afraid of ageism Madonna why are you getting so much work to look like you are 25 years old ?”, “It’s not ageism to be horrified by your botched surgery. It’s concern. It’s not lens distortion”, “This look sad as fuck, not the icon I remember.” Gelukkig zijn er ook genoeg van haar volgers die haar wél supporten.

Universal Studios schrapt aangekondigde biopic van Madonna om déze reden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.