Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Huidverzorging 21 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Tretinoïne voor de huid wordt steeds populairder, wat is het eigenlijk?

Tretinoïne gaat al een tijdje rond in de wereld van de skin care. Ookal kan het alleen voorgeschreven worden door een dokter, zijn er steeds meer mensen die hieraan beginnen. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over dit middel.

Hello healthy skin.

Wat is tretinoïne

Tretinoïne is een soort zuur dat agebruikt wordt om de celdeling van de huid te stimuleren, waardoor oude cellen verdwijnen. Dokters schrijven het voornamelijk voor bij acne, rosacea en een aantal andere huidaandoeningen. Het kan daarnaast de elastisiteit van de huid verbeteren. Het komt in de vorm van een crème die aangebracht kan worden op het gezicht.

Tretinoïne wordt steeds populairder

Om aan tretinoïne te komen moet je naar de dermatoloog gaan. Het moet worden voorgeschreven, aangezien het niet goed is voor de huid wanneer het niet nodig is om aan te brengen. Tegenwoordig zijn er wel minder geconcentreerde vormen beschikbaar en stijgt het in populariteit. Tegenwoordig is een goede verzorging van de huid voor veel mensen een must, en tretinoïne lijkt dan ook een goede toevoeging te zijn. Doordat het in populariteit stijgt op TikTok, krijgen dermatologen steeds meer aanvragen voor de crème. Toch worden veel aanvragen afgewezen.

Hoe breng je het aan

Een misconceptie over tretinoïne is hoe je het aanbrengt. Op TikTok laten veel mensen zien hoe ze het aanbrengen als een moisturizer, maar dat is volgens dermatologen niet de bedoeling. De crème moet gematigd aangebracht worden en het liefst bovenop een laagje moisturizer of dagcrème.

@aesthetician.emily

how to use Tretinoin 🤍 #tretinoin #SplashSummerVibe

♬ original sound – emilyschmuckal

Het nadeel aan het gebruiken van tretinoïne

Het grootste nadeel aan het gebruiken van tretinoïne is de rode en sensitieve huid die je ervan krijgt. Het blijft een vrij agressief middel voor de huid en is niet als je dagelijkse spotcrème of moisturizer. Ga met een dermatoloog in gesprek over of het een juiste zet is om dit middel te gebruiken.

Dit zijn de oorzaken en oplossingen van een opgeblazen buik

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.