Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 12 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is het verhaal van Kai Lawrence uit de Netflix-true crime docu The Hatchet Wielding Hitchhiker

Netflix staat vol met true crime-docu’s, waar we met zijn allen geen genoeg van kunnen krijgen. Denk aan The Tinder Swindler en aan Killer Sally. In de nieuwste docuserie The Hatchet Wielding Hitchhiker staat Kai Lawrence centraal. Zijn verhaal is vrij bijzonder, hij maakte namelijk in een aantal dagen heel veel mee. Hij was homeless en leefde dus op de straat. Maar hij werd in één klap beroemd door het redden van een vrouw, hij belandde zelfs in de show van Jimmy Kimmel. Na een paar maanden werd hij zélf gearresteerd voor moord, dus wat is daar gebeurd?

Spoiler alert!

Dit is het verhaal van Kai, The Hatchet Wielding Hitchhiker

In 2013 zocht Kai Lawrence een lift en kwam hij bij Jett Simmons McBride in de auto terecht. Eenmaal onderewg maakte McBride aan aantal opmerkingen over dat hij de tweede ‘Jezus’ zou zijn en ook reed hij in op een voetganger. Toen het ongeluk gebeurd was, stomde Kai uit de auto om de voetganger te helpen. Een vrouw kwam Kai en deze voetganger helpen, maar toen kwam McBride uit de auto en begon de vrouw aan te vallen, uit het niks. Kai probeerde de vrouw te verdedigen en haalde een hatchet (hakbijl) uit zijn tas en sloeg McBride op het hoofd. Hij werd daarna geïnterviewd door KMPH en de video werd daarna op internet geplaatst. En zoals dat gaat in deze moderne tijd, werd Kai een internetsensatie. Hij werd het onderwerp van vele memes, kreeg nog een interview en veel mensen zochten contact met hem, onder andere het team van Justin Bieber.

Toch kreeg zijn ‘fame’ een zwart randje, want een tijd nadat hij beroemd werd om deze actie werd hij zélf gearresteerd en wel voor moord. Da’s niet niks, dus wat is er gebeurd?

Een moordenaar?

Hij heeft even genoten van zijn nieuwe status als internet celebrity en hij ging zelfs naar New York. Toch werd hij al snel gearresteerd voor de moord op advocaat Joseph Galfy, dus daar is iets flink mis gegaan. Joseph werd dood gevonden in zijn huis in New Jersey. Naar detail: hij droeg alleen sokken en een onderbroek en zijn hoofd was ingeslagen. Natuurlijk heeft de politie dit tot de bodem uitgezocht en tijdens deze search werden er een aantal dingen gevonden die gelinkt konden worden aan Kai.

Zo vonden ze een papiertje met het nummer van Kai én ook vonden ze een treinkaartje. Door dit treinkaartje te onderzoeken vonden ze op welk station dit gekocht was en hoe laat en daar konden ze de beveiligingsbeelden van opvragen. Wat zagen ze? Joseph Galfy kocht een treinkaartje voor Kai en ze gaven elkaar zelfs een knuffel.

Later heeft Kai inderdaad toegegeven dan hij hem vermoord heeft.

Maar.. wat is er dan gebeurd?

Waarom moet je iemand doden? Ja, dat roept vragen op. Volgens Kai was het zelfverdediging, omdat hij claimde dat Joseph hem gedrogeerd had en ook vertelde hij dat Joseph hem had aangerand tijdens zijn slaap. De hitchhiker vertelde dat hij toen is weggegaan en dat hij hoopte dat hij bij een fan kon slapen. Dat lukte niet, en toen is hij weer teruggegaan naar Joseph.

Kai zat vast tot zijn proces in 2019, maar dat proces zorgde niet voor verbetering van zijn situatie. Hij werd schulding bevonden en hij werd veroordeeld tot 57 jaar in de gevangenis.

De trailer van YOU seizoen 4 staat online, eindelijk weten we wat Joe Goldberg doet in Londen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.