Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 3 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Uiteten met Valentijn? Dit zijn de restaurants waar je naartoe wil

Valentijnsdag is bij uitstek het moment om eens flink uit te pakken. Het restaurant mag op 14 februari net iets decadenter en duurder zijn dan normaal. Want hallo, we vieren hier de liefde? Wij zetten zes restaurants voor je op een rij waar je Valentijnsdag in de zevende hemel viert.

Love is in the air. 

Uiteten met Valentijn? Dit zijn de restaurants waar je naartoe wil

En om even duidelijk te zijn: je hoeft echt niet in een relatie te zitten om op Valentijn heerlijk uiteten te gaan. Ook met je beste vriendin, moeder of collega vier jij de liefde – en dat doe je het best op deze plekken.

THE DUCHESS

Een vast de meest romantische hotspots van Amsterdam is gegarandeerd THE DUCHESS. Met haar weldadig decor en een ambiance waarvan je gaat dromen, is dit de perfecte locatie om Valentijnsdag door te brengen. Hier wordt de welbekende Chocolate Explosion getransformeerd tot ‘Love Edition’, waarbij eetbare decoratie in thema tevoorschijn komt, nadat het stikstof wordt toegevoegd.

IZAKAYA

Of je nu al lang en breed in een relatie zit, net een nieuwe vlam hebt of graag iets leuks doet met je crush; naar IZAKAYA kun jij elk gezelschap mee naar toe nemen en weet je dat het een bruisende avond zal worden. Om daar wat extra juice aan toe te voegen heeft het restaurant een cocktail en een dessert speciaal voor deze dag samengesteld, die je samen met je gezelschap kunt delen en die compleet in dit liefdes-thema wordt geserveerd.

Taiko

Het Conservatorium Hotel biedt een speciaal Valentijnsdiner aan in het Taiko Cuisine restaurant. Deze eetgelegenheid van topchef Schilo van Coevorden laat je de fijnste gerechten uit de Aziatische fusion-keuken proeven, met favorieten als Wagyu-vlees, sashimi en de rode koningskrab. Vind de lucky fortune cookie en win een overnachting voor twee op Valentijnsdag in het Conservatorium hotel.

TOZI

Denk je aan Italië, dan denk je aan de liefde. Dit jaar viert het Venetiaanse cicchetti restaurant TOZI de liefde tijdens La Festa di San Valentino al op zaterdag 11 en zondag 12 februari. Op deze dagen wordt, bovenop de geliefde Best of TOZI proeverij en a la carte gerechten, een speciaal Valentijns voorgerecht, hoofdgerecht en cocktail aan het menu toegevoegd.

 

NENI 

Valentijn in Mediterane sferen doorbrengen? Bij NENI ben je aan het juiste adres. Iedereen moet alles kunnen proeven, dus de gerechten worden op een informele en ontspannen manier geserveerd. De tafelcultuur bij NENI is gezellig en informeel – precies wat je nodig hebt op V-day.

Spring Café Brasserie

In het gloednieuwe Pillow Hotel Maurits at the Park vind je Spring Café Brasserie: een verfijnde brasserie met prachtig uitzicht op het Oosterpark. Het interieur van Spring is er eentje naar ons hart, maar ook het eten is er fantastisch. En je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag.

Spring Café Brasserie: het verfijnde restaurant met uitzicht op het prachtige Oosterpark

De Juwelier

De Juwelier is het pareltje aan de Utrechtsestraat, van dezelfde eigenaren als twee-sterrenzaak Restaurant 212. Ook de Juwelier heeft zijn eerste ster te pakken dat maakt het extra speciaal om daar op 14 februari te eten.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.