Tessa Ham
Tessa Ham Money 4 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

5 skills die je inkomen een boost geven

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe baan, wil doorgroeien bij je huidige werkgever of simpelweg een salarisverhoging wil, het is altijd goed om nieuwe kennis op te doen en jezelf te ontwikkelen. Deze vijf vaardigheden maken je aantrekkelijker voor werkgevers, waardoor je op een boost in je inkomen kunt rekenen.

Bij veel van deze vaardigheden heb je niet per se een vierjarige studie nodig, maar kun je het jezelf door middel van online cursussen aanleren.

Vaardigheden voor een hoger inkomen

Kijk welke skill van pas komt bij jouw baan. Of besluit om een carrièreswitch te doen als je ergens heel enthousiast van wordt.

1. Coderen en/of programmeren

Dat deze skill in onze digitale wereld steeds meer nodig is, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar wist je ook dat er daarom een groot tekort is aan mensen in de tech wereld? Hoe meer vraag er naar werknemers is, hoe groter de kans is dat je een hoog salaris hebt. Je hebt banen waarbij je deze vaardigheid wel moet hebben (zoals UX Designer), maar ook als je met dit soort mensen moet samenwerken is het voor werkgevers een pré als je de beginselen weet.

Denk je dat coderen niets voor jou is? Think again. Volgens Nikky Hofland van opleidingsfonds TechMeUp bestaan er veel misvattingen over coderen. Zo hoef je helemaal niet goed te zijn met cijfers. Code is eerder een taal. Ben je goed in talen en ben je creatief? Dan is dit wellicht wat voor jou. Bij TechMeUp kun je terecht als je geen geld hebt om je te laten omscholen.

2. Audio en video editen

In plaats van dat we tijdschriften en artikelen online lezen, kijken we tegenwoordig filmpjes op TikTok en Instagram. Ook podcasts zijn steeds populairder geworden. Het leren editen van audio en video komt dus zeker van pas in de toekomst. En het mooie? Naast dat er online veel cursussen over te vinden zijn, staat YouTube ook vol met gratis tutorials.

3. Project management

Een skill die werkelijk waar bij elke (kantoor)baan van pas komt, is project management. Meer controle en overzicht houden en weten hoe je projecten moet managen, is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor je werkgever. Een certificatie hierin staat dan ook niet verkeerd op je cv.

4. Google Analytics

Steeds meer organisaties zijn datagedreven. Weten hoe je hiermee kunt omgaan is daarom een dikke pré voor werkgevers en zeker een reden voor een boost in je inkomen. Een goede manier om te starten is met Google Analytics, en hiervan de ins en outs te leren kennen.

5. Digitale marketing

Ook marketing is een skill die je een boost in je inkomen kunt geven en dan zeker als je je binnen dit vakgebied ook nog ergens in specialiseert. Op deze manier maak jij jezelf namelijk onmisbaar op de werkvloer – mensen komen immers naar jou met vragen. Specialisaties waar je aan kunt denken zijn social media marketing, e-mail marketing, contentmarketing en advertenties.

Waar kun je deze vaardigheden leren?

Tegenwoordig zijn er op internet een hoop cursussen te vinden waarmee je goed uit de voeten kan. Op websites als Coursera, Udemy en Skillshare kun je (relatief) goedkope online cursussen vinden. Vooral die eerste is een aanrader, omdat je hier cursussen vindt van prestigieuze universiteiten en toonaangevende bedrijven. Achteraf krijg je een certificatie die je op LinkedIn kunt delen.

Over LinkedIn gesproken: dit carrièreplatform heeft zijn eigen videocursussen genaamd LinkedIn Learning die ook het volgen waard zijn. Je kunt natuurlijk ook een volledige thuisopleiding of cursus volgen met LOI of Laudius als je het serieuzer wil aanpakken.

Een laatste tip: werk je in loondienst en heb je het gevoel dat deze nieuwe vaardigheid je helpt ontwikkelen? Vraag dan bij je werkgever of er een budget is voor opleidingen. Vaak kun je dit dan op kosten van de baas uitvoeren. Dat noemen we nog eens een win-win: niet voor de opleiding betalen en vervolgens een boost in inkomen door je opgedane kennis.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.