Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 14 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Op vakantie met je zus? 8 redenen waarom je nú moet boeken

Bij het plannen van een tripje, is je zus misschien niet de eerste die je mee zou nemen. Dan is dit misschien toch het moment om van gedachten te veranderen. Er is op vakantie namelijk geen beter gezelschap, dan je bloedeigen zussie. En wel om deze acht redenen.

1. Je weet wat je aan elkaar hebt

Je zus is letterlijk de persoon waarmee je bent opgegroeid. Ze weet precies wat je wel en niet leuk vindt om te doen en heeft hier zelf ook een mening over. Ze vindt het oké om een keer iets te doen wat ze minder leuk vindt, omdat ze je zus is en van je houdt. Jij zou dat ook voor haar doen en dat weet ze. En is ze het ergens niet mee eens? Dan is ze daar gewoon eerlijk over.

2. Je kunt makkelijk even zonder elkaar

Lig jij het liefst meteen na het ontbijt met je handdoekje naast het zwembad, maar gaat je zus liever een stukje wandelen? Dan is dat oké. Je weet dat je niet iedere minuut van de dag op elkaars lip hoeft te zitten. Willen jullie allebei even iets anders doen? Prima, zien jullie elkaar later wel weer.

3. Het thuisfront op de hoogte houden kost minder tijd

Om de simpele reden dat er maar één thuisfront is. Eén belletje en paps en mams zijn weer volledig op de hoogte.

4. Je kan ongegeneerd foto’s maken

Ook al heeft ze al 145 outfitfoto’s van je gemaakt, ze wordt nog steeds niet gek van je. Wordt ze dat wel, zegt ze dat gewoon. En anders maakt ze gewoon nummertje 146. En 147.
vakantie met je zus

5. Je hoeft met niemand rekening te houden

Wie zegt dat een vakantie met je lover leuker is dan met je zus? In principe kun je hetzelfde doen met je zus, als met je vriend of vriendin. Romantische diners? Check. Intense knuffelsessies? Check. Een privé fotograaf? Check. Naakt rondlopen in de hotelkamer? Check. Kleine ruzies om niks? Check. Natuurlijk ontbreekt de romantiek misschien, maar hey, dat komt wel als je weer thuiskomt.

6. Ze is er als je ziek wordt

Natuurlijk word je liever niet ziek op vakantie. Maar ja, je bent in een vreemd land, waar het zomaar kan gebeuren dat je iets verkeerds binnenkrijgt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en wie heb je dan liever om je heen dan iemand waar je je honderd procent jezelf bij voelt? Ze zou hemel en aarde bewegen voor haar zusje. Jouw gezondheid is alles voor haar.

7. Je kunt eerlijk tegen haar zijn

Zit je even niet zo lekker in je vel? Komt die opgekropte frustratie over je werk of relatie er ineens uit? Zal haar een worst wezen als je met je uitgelopen mascara een uur tegen haar aan zit te janken. En ook als ze het ergens niet mee eens is of ze vindt dat je je aanstelt, kun je een eerlijk antwoord verwachten. Daarbij kun je ook eerlijk tegen haar zijn wanneer je een bepaalde situatie niet relaxt vindt. Kun je misschien even een klein momentje mee veroorzaken (jullie blijven uiteindelijk zussen), maar je weet ook dat je binnen no-time weer de slappe lach hebt.

8. Je gaat nóg closer naar thuis

Dacht je dat je een sterke relatie had met je zus? Think again. Een vakantie samen brengt je nog dichter naar elkaar toe, zelfs als je dacht dat dat niet meer kon. Het zijn juist de kleine dingetjes die het ‘m doen. De inside jokes, kleine frustraties, lach- en huilbuien. Het kan en gebeurt allemaal, want het is je zussie. En die kent je als geen ander.

popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.