Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 11 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De reistrends van 2023: deze 6 onverwachte bestemmingen worden steeds populairder

Hoe langer het in Nederland blijft regenen, hoe meer we uitkijken naar de zomervakantie. Waar zal de reis dit jaar naartoe gaan? Velen van ons weten het nog niet. Booking.com maakte alvast de balans op en kaart aan dat deze zes vakantiebestemmingen een stuk populairder worden,

En wij snappen wel waarom.

Deze 6 onverwachte bestemmingen worden steeds populairder voor zomervakantie

Reizen is ook in 2023 een van onze favoriete bezigheden en er zijn nog steeds onontdekte plekken op de wereld die we graag willen ontdekken.

Sao Paulo, Brazilië

Deze betonnen jungle heeft een bruisend nachtleven waar reizigers kunnen dansen tot de zon opkomt – perfect voor meer dan de helft (59%) van de Nederlandse reizigers die openstaat voor ‘vakanties waarin het nachtleven centraal staat’ in 2023. De Braziliaanse samba is overal te bewonderen en te beleven, en ook voor de fijnproevers is er wat wils, want maar liefst negen van de 14 Michelin-sterrenrestaurants van Brazilië bevinden zich in deze wereldberoemde stad.

Budva, Montenegro

Op zoek naar zonovergoten stranden en helderblauw water? Dan is de stad Budva in het westen van Montenegro een van de Europese bestemmingen om in 2023 te bezoeken. Budva ligt aan de kust van de Adriatische Zee en beschikt over een 35 kilometer lange kronkelende kustlijn, ook wel bekend als de Budva Riviera. De perfecte plek voor 20% van de Nederlandse reizigers die ontspanning tijdens de vakantie op nummer één hebben staan in 2023.

Pondicherry, India

Pondicherry ligt aan de zuidoostkust van India, aan de Golf van Bengalen en is bekend door haar kalmerende energie en lokale ashrams. Voor de Nederlandse reizigers die opzoek zijn naar een verblijf voor meditatie, mindfulness (30%) of een stilteretraite (31%) zijn er volopmogelijkheden om spirituele ervaringen op te doen.

Querétaro, Mexico

Vergeet Yucatan, Cancun en Tulum. Querétaro in Mexico staat bekend om de vriendelijke en gastvrije lokale bevolking. De stad ligt in de centrale hooglanden, waardoor het er constant lente is. Op slechts enkele kilometers van de stad ligt een van ‘s werelds grootste monolieten, de Peña de Bernal. Tijdens een wandeling in de stad, is het zeker de moeite waard om een pauze in te lassen op de lokale markt, de Mercado la Cruz, die barst van de tacokraampjes en kleurrijke piñata’s.

Kalabaka, Griekenland

De Griekse stad Kalabaka ligt in de vallei van Thessalië en is een prachtige locatie vlakbij Meteora. Voor de helft (50%) van de Nederlandse
reizigers die een nieuwe culturele ervaring op willen doen, biedt deze mystieke bestemming panorama’s die je niet snel op andere plekken tegenkomt. Ook fijnproevers zullen niet teleurgesteld worden: het Natural History Museum organiseert fantastische truffeljachten, waarna de verse truffelpasta gelijk geproefd kan worden.

Santa Fe, Verenigde Staten

De bijnaam van Santa Fe zegt het al: ‘The City Different’. Met zijn ongeëvenaarde multiculturele erfgoed en Indiaanse gemeenschappen is dit een unieke stad. Santa Fe is de hoogst gelegen state capitol van het land, aan de voet van de Sangre de Cristo-bergketen, wat het een fantastische uitvalsbasis maakt om te wandelen, mountainbiken en skiën.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.