Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Entertainment 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Valentijnsdag staat voor de deur: kom in de stemming met deze romantische filmkussen

Valentijnsdag komt eraan en dat betekent dat de romantiek je weer om de oren vliegt. Om alvast in de stemming te komen, delen wij een paar van de meest romantische filmkussen.

You’re welcome!

De meest romantische filmkussen uit de geschiedenis

1. The Notebook (2004)

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Er wordt heel wat afgezoend in de The Notebook, maar de hartstochtelijke kus (natuurlijk in de regen) aan het einde van de film is toch wel het romantische hoogtepunt.

Én we hebben leuk nieuws want deze Valentijnsdag kun je een van je favoriete filmkussen weer in de bioscoop bewonderen.

2. Spiderman (2002)

De prijs voor meest creatieve filmkus gaat naar Spiderman. De superheld (Tobey Maguire) redt Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) tijdens een aanval in een steegje in New York. Om hem te bedanken kust Mary Jane haar superheld in deze onmogelijke, maar romantische houding.

3. 10 things I hate about you (1999)

Paintball, verf en heel veel hooi. Dit zijn dé ingrediënten voor een romantische filmkus tussen Kat (Julia Stiles) en Patrick (Heath Ledger).

4. Lady en de Vagebond (1955)

Wie had ooit gedacht dat een kus tussen twee honden romantisch kon zijn. De iconische scène laat zien dat de deftige Lady en straathond Vagebond romantisch uiteten gaan en samen genieten van een bord spaghetti met gehaktballen.Totdat ze van dezelfde spaghetti sliert genieten..

5. The Titanic (1997)

Een klassieker onder de films en de romantiek spat dan ook van het beeldscherm. De spanning tussen Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslett) wordt heel de film opgebouwd en tijdens de iconische scène op het punt van het schip komt dan eindelijk de langverwachte kus.

6. Brokeback Mountain (2005)

Een filmkus die veel tongen losmaakte. Jake Gyllenhaal en Heath Ledger vinden de liefde bij elkaar en dat resulteert in deze baanbrekende zoenscène. Heath brak hierbij bijna de neus van Jake. Maar ze doorbraken hiermee vooral stigma’s.

7. The Holiday (2006)

Een filmkus met Jude Law is natuurlijk altijd een goed idee. De knappe acteur, Cameron Diaz en de Engelse countryside zorgen samen voor een jaloersmakend romantisch verhaal. Wij pakken onze koffers alvast…

Welke van deze filmkussen is jouw favoriet? We delen ook meteen wat nieuwe inspiratie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.