Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 3 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Van deze huidbehandeling krijg je de meest egale huid ooit

Een strakke, egale huid zonder onzuiverheden en rimpels willen we natuurlijk allemaal. De beautywereld speelt hier slim op in en stroomt inmiddels over van de mooiste producten en behandelingen. Stuk voor stuk beloven ze wonderen te doen voor je huid. Met dit enorme aanbod is het belangrijk om te onthouden dat iedere huid verschillend is en dus een andere gebruiksaanwijzing heeft. Ook onze huid verandert met de dag – voor ons gevoel soms met de minuut – en daarom weten we dat het een kwestie van trial and error kan zijn om de juiste routine voor onze huid te creëren.

We namen de proef op de som.

Dé huidbehandeling der huidbehandelingen

Een van de behandelingen die bijna altijd wel in de toverboeken der skinguru’s staat is microneedling. Bij een microneedling-behandeling worden door midden van naaldjes kleine gaatjes geprikt in de huid. Laten we even eerlijk zijn: klinkt redelijk akelig. Toch mogen de resultaten er blijkbaar wezen.

Die kleine gaatjes – ook wel wondjes – die in de huid geprikt worden met de machinale naaldjes – ook wel een Dermapen – zorgen ervoor dat de huid een signaal krijgt dat het kapot is. Net zoals bij een wond door een val of stoot gaat de huid dus aan de slag om te herstellen en vernieuwen. Door deze vernieuwing zou de huid er egaler, gladder, jonger en meer glowy uit gaan zien. Daarbij zou het ook wonderen doen tegen littekentjes van acne, tegen grove poriën, tegen hyperpigmentatie en voor het stimuleren van de aanmaak van collageen. Dat klinkt dan juist wel weer als muziek in de oren, niet?

NSMBL’s Sophie test Microneedling

Eerst zien, dan geloven, vinden wij. En dus nam NSMBL’s Sophie de proef op de som voor een microneedling behandeling bij De Huidkliniek.

Actie in de tent

“Ondanks dat ik geen zwaar problematische huid heb (denk ik), zit ik niet te wachten op rimpeltjes, bultjes, grove poriën en acne-littekentjes die zo nu en dan toch wel op mijn huid verschijnen. Tijd voor actie dus.”

Het eerste consult bij De Huidkliniek

“Bij een allereerste consult bij De Huidkliniek wordt mijn huid geanalyseerd. Door middel van verschillende vragen, zoals wat mijn persoonlijke punten van huidverbetering zouden kunnen zijn, een scherpe blik van een van de specialisten en een onderzoek naar de skincare-producten die ik gebruik (en dan vooral de ingrediënten). Na een aantal foto’s in felle lampen en een aantal ‘aha’-momenten van mijn zijde, was de conclusie snel gemaakt: mijn huid gaat een opknapbeurt krijgen door middel van microneedling.”

De eerste keer microneedling

“De tweede keer bij De Huidkliniek, een weekje later was het zover. Na even schrikken van het geluid van de Dermapen – het klinkt als een soort tondeuse – konden we beginnen. Nu ben ik niet bepaald fan van naalden of prikken, maar doordat de naaldjes voor mij niet te zien waren vond ik het al een stuk minder spannend dan ik van te voren had gedacht. Mijn gezicht werd ingesmeerd met een hydraterende gel – hydraluron serum – en opgedeeld in verschillende secties. Eerst was de linkerkant van mijn voorhoofd aan de beurt, toen rechts, toen de ene wang en de andere, mijn kin, neus en als laatste de bovenlip.

Ondanks dat er soms wat tranen in mijn ogen sprongen door het scherpe, schurende gevoel was het naast doorbijten vooral al vrij snel gedaan. Zo stond ik plots al weer met een knalrode kop buiten en waar ik – buiten wat verbaasde blikken van voorbijgangers niet veel van. Na een klein poosje begon het wat te branden en bij thuiskomst kreeg mijn huisgenoot een slappe lach. Ach. In ieder geval toch nog iemand die kon lachen om mijn rode kop… De dag van de behandeling zelf is het niet de bedoeling dat je het gezicht reinigt, insmeert of opmaakt. Even door het leven met een blote-billen-gezicht dus, maar gelukkig was ik al goed ingelicht en had ik geen drukke planning meer.”

Na de behandeling, roodheid en het vervellen

“De eerste ochtend na de behandeling is de meeste roodheid verdwenen. Wel was de huid wat droog en trekkerig en was ik dus blij het in te kunnen smeren met een vettige, voedende dagcrème. Ook camoufleerde ik de laatste roodheid met een concealer en foundation, wat gelukkig prima werkte. Er was in ieder geval niemand meer die raar opkeek – wat toch wel de ultieme test was.

Later op de avond voelde ik dat het derde after- microneedling stadium was begonnen. Mijn gezicht begon te vervellen alsof ik urenlang had liggen bakken in de zon en de SPF thuis had gelaten. Niet mijn meest knappe look dus, maar alles voor het goede doel.

Rond dag vier was geen spoortje van de behandeling meer te bekennen en merkte ik al dat mijn huid heerlijk zacht aanvoelde. Wel was het nog even opletten met het gebruiken van de juiste, herstellende producten en frequent smeren van een goede zonnebrandcrème. En: na een maand weer opnieuw, want het beste resultaat wordt bereikt na ongeveer 3 of 4 behandelingen. Nog even geduld dus voor het final resultaat. I will keep you updated.”

@dehuidkliniek

5 day skin recovery after microneedling 🧡 #microneedling #dermapen #treatment #glow #skin #dehuidkliniek #skincare #huidtherapeut #huidtherapie #huid

♬ IN MY HEAD – Shanna Hustle

NSMBL’s Sophie: ‘Ik ging naar Parijs voor de facial van Kim Kardashian, JLo en Hailey Bieber – en zo was het’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.