Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Seksualiteit 13 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Van ‘shallowing’ tot ‘de wiptrip’: dit worden de sekstrends van 2024

Met een nieuw jaar voor de deur gaan een heleboel nieuwe trends gepaard. Niet alleen op modegebied, maar ook tussen de lakens. Wij vertellen je welke sekstrends in 2024 gaan groeien in populariteit.

LELO, het merk dat je kent als voorvechter van seksualiteit, dook de sekstrends in om erachter te komen wat ons allemaal te wachten staat.

De sekstrends van 2024

Er zijn vier trends die een stuk groter gaan worden in 2024.

1. De wiptrip

Mental health staat ook in 2024 voor velen, net als afgelopen jaar, hoog op het prioriteitenlijstje. Denk aan de yoga retreats en spa-tripjes in het buitenland die steeds populairder worden. Wist je al dat een lesje yoga of een spa-dag je libido een flinke boost kan geven? Ook bevorderlijk voor het libido is een nieuwe of andere omgeving. Ze zeggen niet voor niks verandering van spijs doet eten — of in dit geval dus seksen.

Een vakantieoord biedt namelijk, behalve een onderbreking van de dagelijkse sleur, de ideale omgeving om de connectie met jezelf en je partner te verdiepen. Door eropuit te gaan en nieuwe plekken te ontdekken, zorg je ervoor dat je ook op andere vlakken open gaat staan voor nieuwe ervaringen.

2. (Zelf)liefde in de lucht

Dat we in de afgelopen jaren meer open-minded zijn geworden over zelfliefde is wel te merken. Seks en seksuele verlangens worden steeds meer genormaliseerd en zitten niet meer zo in de taboesfeer als vroeger.

LELO verwacht dat ook komend jaar deze trend zal doorzetten. Wereldwijd zijn experts het erover eens dat (solo)seks, intimiteit en klaarkomen niet alleen heel bevredigend zijn, maar ook resulteren in een goed humeur en een energieboost. Zo geeft ruim de helft van de Nederlanders in een recente enquête aan productiever te zijn als ze regelmatig een orgasme ervaren. Volgens 74 procent van de ondervraagden helpt het klaarkomen om te ontstressen en ontspannen. Dit gevoel houdt voor het merendeel van hen zelfs tot twee uur na de daad en het hoogtepunt aan.

3. Sexy als ik dans

Maan en Karel van Goldband bewezen met hun nummer ‘Stiekem’ al dat samen muziek maken leidt tot dansen tussen de lakens. Dit geldt overigens ook voor stellen die samen naar muziek luisteren. Wetenschappelijk onderzoek stelt namelijk dat seksueel genot en ritmische timing diep met elkaar verweven zijn. De juiste timing en het juiste ritme zouden van groot belang zijn voor het triggeren van een orgasme. In het nieuwe jaar kan een sexy playlist voor in de slaapkamer dus niet meer ontbreken. Vergeet hierbij niet dat onderzoek heeft uitgewezen dat 119 BPM het meest sexy tempo is.

4. Wie het kleine niet eert

‘Just the tip’ was nog nooit zo hip. LELO voorspelt namelijk dat shallowing dé nieuwe sekstrend van 2024 wordt. Na humping en grinding, zeggen experts dat shallowing je seksuele genot tot een nieuw hoogtepunt kan brengen.

Misschien heb je zelf al eens ervaren dat het heerlijk is om de ingang van je vagina of anus licht te stimuleren in de slaapkamer. Bij shallowing betreed je de ingang lichtjes, met enkel het topje van de penis, vinger, tong of speeltje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.