Emma Toussain
Emma Toussain Salaris 11 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

VanMoof zet verkoop fietsen stop: dit kan jij allemaal kopen voor dat geld

Woon je in de randstad, dan zijn de VanMoof-fietsen niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De hippe elektrische bikes zijn mooi om te zien, fietsen lekker én en zit geen externe batterij in dus je sjouwt je niet suf met dat ding. Toch gaat het niet helemaal lekker met het bedrijf. Door verliezen in de afgelopen jaren en een enorme klachtenregen over de kwaliteit van de fietsen en reparaties, zou het bedrijf wel nieuw geld nodig hebben. Daarom zet VanMoof de verkoop (tijdelijk) stop.

VanMoof zet verkoop fietsen stop

Ja, dat hoor je goed. De moderne elektrische stadsfiets uit ieders dromen worden heel even niet meer verkocht. En dat terwijl de levertijd al meerdere maanden (!) was. Dus aan een nieuwe VanMoof-fiets komen? Dat gaat nu dan even niet meer. “We hebben de verkoop tijdelijk gepauzeerd om de productie en levering van bestaande bestellingen te kunnen inhalen”, vermeldt VanMoof op de website.

Zo’n fiets is leuk en aardig, maar heeft wel een enorm prijskaartje. Dus, mocht je nu een traantje wegpinken omdat die fietsen niet meer te koop zijn, denk dan vooral aan alles wat je nu met dat geld kunt doen.

Het nieuwste S5-model kost zo’n € 3.498 euro, da’s behoorlijk wat.

1. Een wereldreis

Als je nu zoekt op vliegtickets naar Australië ben je daar zo’n 900 euro voor kwijt. Dus.. vlieg naar Australië en ga even een paar weken lekker op het strand liggen. Maak een uitstapje naar Bali, huur een villa, allemaal voor dat geld.

2. Een auto kopen

Je kunt ook héle leuke auto’s kopen voor dat geld. Tweedehands misschien wel, maar dat maakt niet uit. Zit je ook nog droog als er weer een storm over ons land raast. Of nouja, blijf dan maar gewoon thuis. Je kunt hier wél mee naar Zuid-Frankrijk, dat is met de VanMoof toch lastig. Moet je weer opladen tussendoor, je billen vinden jou ook niet meer zo leuk.. allemaal nadelen.

3. Een labradoodle

Juist! In plaats van een hippe fiets, een hippe hond. Geintje natuurlijk, een hond koop je niet zomaar. Daar moet je tijd, aandacht, geld en ruimte voor hebben. Denk daar goed over na, voordat je er aan begint. Maar het geld heb je dan wel alvast.

4. Heel veel havercappu’s

Als je er vanuit gaat dat je havercappu 4 euro kost.. kan je er 874 halen. Tel uit je winst.

5. Een designertas

Je kunt gewoon een nieuwe Gucci, Prada of Céline-tas op de kop tikken en je houdt zelfs nog geld over dan.. voor nóg een tas.

6. Investeren

Je kunt het geld ook gebruiken om te investeren.. waarin is aan jou, maar misschien nog handiger dan zo’n fiets. Handig voor later dan. Een fiets blijft natuurlijk handig in Nederland, dat valt niet te ontkennen.

7. Verlovingsring

Nou, voor alle love birds onder ons.. Als je die fiets tóch niet koopt, gebruik hem dan om een mooie verlovingsring te kopen voor je vriendin.

Designeritems huren voor een feestje? Hier doe je dat, zonder al te veel gedoe

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.