Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Mandy (23): ‘Mijn vriendinnen denken dat ik veel geld verdien, maar eigenlijk heb een enorme schuld’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Mandy (23) haar verhaal.

Vandaag lees je het verhaal van Mandy* (23), die de indruk wekt dat ze genoeg geld heeft, maar stiekem leeft met een enorme schuld.

Hi Mandy, kan jij ons wat meer vertellen over de situatie?

“Ik kom uit een welgesteld gezin, mijn ouders hebben een goede baan en ik kom niks te kort. Toch heb ik altijd moeten werken, ook mijn opleiding moest ik zelf betalen. Vanaf het moment dat ik ging studeren, sloot ik een maximale lening af. Dit kwam vooral omdat ik uit huis ging en de huur zelf moest ophoesten. Daarnaast wilde ik toch graag het luxe leven wat ik gewend was, doortrekken tijdens mijn opleiding. Van vakanties tot dure tassen, mijn studiefinanciering verdween elke maand weer als sneeuw voor de zon.”

Heb je geen baan waar je je geld kan verdienen?

“Ja zeker. Ik werk vier dagen in de week, waardoor ik toch nog iets extra’s verdien. Nu ik bijna klaar ben met mijn opleiding, zal de studiefinanciering ook ophouden. Daarnaast heb ik nog een ex, aan wie ik nog een flink bedrag verschuldigd ben. Hij leende mij in de beginjaren van mijn studie wat ik maandelijks tekort kwam. Nu de relatie over is, zet hij meer vaart achter de terugbetalingen.

Mijn vriendinnen denken dat ik nu veel geld verdien bij mijn part-time baan en dat mijn ouders mij ondersteunen. Waar natuurlijk niks van waar is. Ik kan deze levensstijl niet volhouden en ik zal een baan moeten vinden die mij goed genoeg kan betalen, zodat niemand erachter komt dat ik leefde van mijn gigantische studiefinanciering en de bijdragen van mijn ex. Ik ben totaal niet verantwoord geweest met het lenen van geld.”

Hoe ga je dit probleem oplossen?

“Ik denk dat als ik een vaste baan heb, dit meteen als excuus gebruik om etentjes, vakanties en andere leuke dingen af te zeggen. Het is logisch dat je na je studentenleven meer op je geld gaat letten, voor je eigen toekomst. Ik zit met een enorme schuld, die ik toch weg moet zien te werken. Ik heb mijn omgeving al die tijd voorgelogen. Ik hoop dat ze er nooit achter komen dat ik met zo’n hoge schuld zit.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Charlie (26): ‘Ik denk dat mijn vriend een gokverslaving heeft’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.