Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Body & Mind 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je veilig blijven sporten tijdens donkere en koude winterdagen

Met het koude winterweer hebben we de afgelopen weken al goed kunnen wennen aan het najaar. Inmiddels is de wintertijd ook weer ingegaan en is het een uur eerder donker dan voorheen. De donkere avonden brengen ook de nodige (veiligheids)aanpassingen met zich mee, daarom heeft OneFit speciaal voor iedereen die graag in de avond sport vijf tips op een rijtje gezet om toch veilig te blijven sporten in het donker.

Want ook in de winter is het belangrijk om fit te blijven.

Veilig sporten in de winter

1. Zorg dat je goed zichtbaar bent

Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat je goed opvalt in het donker. Verlichting of reflecterende kleding is daarom een must voor sporten in het donker. Hiermee maak je jezelf zichtbaar voor ander verkeer en sport je een stuk veiliger. Denk hierbij aan een reflecterend hesje, draagbare verlichting of een outfit in een opvallende kleur.

2. Sport samen met een (sport)maatje

Sporten met een maatje is niet alleen veilig, maar vaak ook heel gezellig. Daarnaast is het een goede stok achter de deur om je sportroutine vol te houden en werkt samen sporten ook vaak motiverend. Je kunt ook een sportles inplannen bij lokale sportschool of bijvoorbeeld OneFit, waarmee je diverse mogelijkheden kan verkennen voor de leukste outdoor sporten.

3. Kies de juiste route en locatie

Verken je route. Wandel, ren of fiets zoveel mogelijk over makkelijk begaanbare en verlichte routes. Wil je toch een keer een nieuwe route lopen, probeer die eerst (bijvoorbeeld met de fiets) even uit in het daglicht. Zo kan je alvast bekend worden met de omgeving en checken of er genoeg verlichting is om veilig te sporten. Ga je wandelen of hardlopen? Zorg dan dat je altijd tegen het verkeer inloopt om tegenliggers te zien aankomen.

4. Ontdek nieuwe (indoor) sporten

Vind je het toch geen fijn idee om alleen buiten te gaan sporten in het donker? Sluit je dan aan bij een gym. Met OneFit kan je ervoor kiezen om alsnog buiten te gaan sporten met een groepje en een trainer of schrijf je je gemakkelijk in voor indoor Pilates, kickboksen, Zumba, zwemmen of iets anders. Zo bepaal jij altijd zelf waar en wanneer je wil sporten.

5. Veiligheid voorop

Neem je telefoon mee en deel je locatie met een vriend of familielid. Zo is er altijd iemand op de hoogte van waar jij je bevindt. Vind je het toch onhandig om je telefoon mee te nemen? Laat dan in ieder geval aan iemand weten dat je buiten gaat sporten, waar je heen gaat en hoelang je ongeveer denkt weg te blijven.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.