Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Daten 7 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Iemand verliefd op je laten worden? Dat doe je volgens experts met de ‘3-3-3 aanpak’

Nu de zomer in full swing is, neemt ook de behoefte aan een leuke date bij iedereen toe. Of beter nog: een succesvolle romance. Daarvoor is het wel belangrijk dat de liefde wederzijds is, maar volgens dit onderzoek kan je de natuur een handje helpen. De ‘3-3-3 aanpak’ is namelijk de manier om jouw date verliefd op je te laten worden.

Manipulatief of juist heel slim? In tegenstelling tot een heleboel toxic datingtrends, heeft deze een positieve uitkomst.

Wat is de 3-3-3 aanpak?

Het swipen op de datingapp heeft zijn vruchten afgeworpen en je bent op de eerste date met jouw match. Er is weinig zo spannend als de ontdekkingsfase van een bloeiende romance. Je zoekt verbinding en hoopt nader tot elkaar te komen.

Onderzoek toont aan dat menselijke aanraking bij kan dragen aan een sterkere band, met name in het begin stadium waarin men elkaar beter leert kennen. Hierop bedacht datingapp Fruitz een handig ezelsbruggetje voor een sterkere connectie: de 3-3-3 aanpak. Oftewel, 3 subtiele contactmomenten van 3 seconden tijdens de eerste 3 dates.

In de naam van de wetenschap

Er zit een echte theorie achter de aanpak: uit onderzoek blijkt dat menselijke aanraking ervoor zorgt dat er oxytocine vrijkomt, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in het opbouwen van een connectie die mensen met elkaar hebben, of die nu romantisch of platonisch is. Als je verliefd bent, dan is er oxytocine in het spel. Het versterkt de onderlinge verbinding en geeft gevoelens van plezier en geluk, met de romantische bijnaam als gevolg. Het klinkt misschien erg ingewikkeld, maar eigenlijk is het vrij simpel: herhaaldelijke aanrakingen zorgen voor een betere band.

Het zou ook zelfs ontspannend kunnen werken; uit een ander onderzoek blijkt namelijk dat het herhaaldelijk vrijkomen van oxytocine een stressverlagend effect heeft. Dat kan best handig zijn als je zenuwachtig bent tijdens die eerste date. Het is bij de 3-3-3 aanpak wel belangrijk om in de gaten te houden hoe jouw date op jouw aanraking reageert. Hou altijd in gedachten te houden dat sommigen zich hierbij oncomfortabel voelen, hoe subtiel of klein de aanraking ook is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.