Tessa Ham
Tessa Ham Money 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het duizelingwekkende vermogen van Selena Gomez (die al geld verdient sinds haar 10e)

Als we zeggen dat Selena Gomez het allemaal kan, overdrijven we niet. Van een eigen kookshow tot een hoofdrol in Only Murders in the Building en van haar zangcarrière tot haar samenwerkingen met merken; Selena Gomez zit niet stil en daar hoort natuurlijk een bijbehorend indrukwekkend vermogen bij.

We duiken in de carrière van Selena en al haar talenten.

Carrière Selena Gomez begon al vroeg

10 jaar oud was Selena Gomez, toen ze haar eerste acteerrol te pakken had. Samen met toekomstige vriendin Demi Lovato was ze te zien in de Amerikaanse kinderserie Barney and Friends. Met een salaris van 3.000 dollar per aflevering, verdiende Selena helemaal niet gek op zo’n jonge leeftijd.

Vijf jaar later begon Gomez echter pas haar succesvolle Disney carrière. Nadat ze te zien was in Hannah Montana en The Suite Life of Zack and Cody (de nostalgie!), brak ze echt door met haar rol in Wizards of Waverly Place. Volgens Money Inc begon ze toen ook echt goed geld te verdienen met een salaris van 30.000 dollar per aflevering.

Dat is overigens niet te vergelijken met het salaris dat ze nu verdient met haar rollen. Binnenkort is ze te zien in seizoen 2 van Only Murders in the Building, een Hulu-serie die ook op Disney+ te zien is. Wat haar salaris voor die serie precies is, is niet bekend. Maar om je een idee te geven: haar twee mede-hoofdrolspelers verdienen volgens bronnen maar liefst 600.000 dollar per aflevering.

Verschillende inkomstenbronnen

Haar acteercarrière is lang niet de enige manier waarop Selena Gomez haar vermogen opbouwt. Zo lanceerde ze al vier goedverkochte albums, waaronder één Spaanstalige, en verdiende de zangeres natuurlijk ook met de tours die ze gedaan heeft.

Daar houdt het niet bij op; dat ze ook nog eens kan produceren, bewees ze al met Netflix-serie 13 Reasons Why. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar eigen kookshow Selena + Chef op HBO Max, waar in november dit jaar het vierde seizoen van te zien zal zijn.

Net als veel andere celebs heeft Selena Gomez ook haar eigen productlijnen en andere samenwerkingen met merken als inkomstenbron. Ze was al eens ambassadeur voor merken als Coca-Cola, Louis Vuitton en Neo by Adidas. En aangezien ze één van de meest gevolgde personen op Instagram is, levert één gesponsorde post haar maar liefst 800.000 dollar op.

Vermogen Selena Gomez

Dan wil je nu natuurlijk nog weten hoeveel al die inkomstenbronnen bij elkaar Selena Gomez aan vermogen hebben opgeleverd. Volgens Celebrity Net Worth heeft Selena Gomez een net worth van maar liefst 85 miljoen dollar (81 miljoen euro). En dat terwijl ze dit jaar pas 30 jaar oud wordt…

Food diary: dit eet Selena Gomez op een dag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.