Suze van As
Suze van As Love & Life 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 15 redenen waarom je eerste date geen vervolg had

Soms weten we gewoon helemaal niet waarom we geghost worden na een eerste date en er geen vervolg komt. Toch heeft je date misschien signalen gegeven die jij helemaal gemist hebt.

De date lijkt vlekkeloos te verlopen en je hebt het echt naar je zin. Vervolgens nemen jullie afscheid en zegt je date: “Tot ziens” of “Later!”. Geen vraag of je een vervolg na de eerste date wilt, of überhaupt geen signaal dat je date nog wel contact met je op zal gaan nemen.

Geen vervolg na eerste date?

Dat het een bummer is, is een understatement, maar het gebeurt iedereen wel eens. Deze vijftien dingen kunnen de redenen zijn waarom er geen tweede date kwam, mocht hij of zij het niet zelf durven zeggen. Leer er iets van, of niet, want hoe het ook zij: als je date niet 100% voor je gaat, verdien je sowieso beter.

 1. Je date was gewoon op zoek naar een ander soort meisje – kan gebeuren.
 2. Er was totaal geen seksuele spanning of klik. En dan maakt het weinig uit hoe enorm gezellig de date was.
 3. Jullie leken te weinig op elkaar. ‘Opposites attract’ gaat minder vaak op dan je wellicht denkt.
 4. Je date wilde gewoon alleen maar iets eenmaligs, mogelijk eindigend in bed.
 5. Je date merkte dat jij hem of haar veel leuker vond dan andersom. En is hierdoor wat afstandelijker.
 6. Je date had een heel ander beeld van wie je was. Dit kan bij beide personen liggen.
 7. Je date heeft net een akelige break-up achter de rug en moet eigenlijk even rust nemen en heeft nog geen behoefte aan een vervolg na de eerste date.
 8. Het kan ook zo zijn dat je date met veel meer meisjes tegelijkertijd aan het daten was, en ervoor koos om verder te gaan met één ander meisje. Oftewel: jullie waren niet voor elkaar bestemd.
 9. Misschien heeft hij of zij wel heel veel shit gaande in het leven en geen tijd voor een vervolgdate. Het kan zijn dat dit gewoon een moeilijke tijd is.
 10. Het is mogelijk dat je iets deed wat je date heel erg afstootte. Praten over je ex helpt niet vaak.
 11. Je was iets teveel over jezelf aan het praten en stelde geen vragen.
 12. Je praatte juist te weinig waardoor je date zich verveelde. Grote kans dat jullie toch minder raakvlakken hebben dan gedacht.
 13. Je hebt je date iets te hard gespamd met tientallen berichtjes na jullie eerste date. Stalkers zijn niet aantrekkelijk.
 14. Je date had de indruk dat je hem of haar niet echt leuk vond. Ai.
 15. Je keek wel heel veel op je telefoon tijdens de date.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.