Aartie Narain
Aartie Narain Fashion 31 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 12 meest iconische schoenen uit je favoriete films

Hoewel niemand precies weet wanneer de liefdesrelatie van vrouwen met schoenen is begonnen, lijdt het geen twijfel dat films ons heeft geholpen bij het leren van het belang van een goede schoen. Er zijn veel memorabele momenten van schoenen in films geweest: van de roze hakken van Elle Woods tot Andy’s Chanel-laarzen in The Devil Wears Prada.

Wij delen de meest iconische momenten van schoenen door de jaren heen.

Iconische momenten van schoenen in de filmgeschiedenis

Het is geen geheim dat we van films houden. Maar ook de schoenen uit een aantal films laten een grote indruk achter. Van de magische rode statement hakken van Sandy in Grease tot de Manolo Blahniks waartegen Carrie Bradshaw ‘I do’ zei, wij hebben de meest iconische schoenen in films op een rijtje gezet.

1. Breakfast at Tiffany’s (1961)

Audrey Hepburn stond bekend om haar favoriete ballerina’s, maar toen ze in Breakfast At Tiffany’s speelde, ruilde ze haar platte schoenen om voor haar iconische hakken.

2. Grease (1978)

Er is geen betere scène in Grease dan Sandy’s make-over aan het einde. Haar all black outfit zou niet compleet zijn zonder haar rode statement hakken.

3. Dirty Dancing (1987)

De witte sneakers die Baby droeg om haar routine in Dirty Dancing te oefenen, waren de volgende zomer een grote trend. En wij snappen wel waarom.

4. Pretty Woman (1990)

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Julia Roberts en haar leren laarzen die tot over de knie komen in de rom-com uit de jaren negentig. Wij zijn in ieder geval verliefd.

schoenen filmgeschiedenis
The MovieDB

5. Clueless (1995)

Cher Horowitz liet in Clueless zien dat alles staat met de juiste paar kniekousen en schoenen. De film vatte het modebeeld uit de jaren negentig perfect samen.

6. Legally Blonde (2001)

Elle Woods had veel roze schoenen om haar geheel roze uiterlijk compleet te maken. Maar uiteindelijk waren het haar Prada-loafers van vorig seizoen die indruk hadden gemaakt en haar rechtszaak wonnen.

schoenen filmgeschiedenis
The MovieDB

7. The Wedding Planner (2001)

Een van de iconische momenten uit The Wedding Planner was toen Mary Fiore bijna vast kwam te zitten met haar toen nieuwe schoenen van Gucci in een gat op straat. Maar dat was uiteindelijk wel het lot.

8. The Princess Diaries (2001)

Mia veranderde veel aan zichzelf om de kroon over te nemen, maar het enige dat ze niet kon veranderen, was haar schooluniform en natuurlijk haar geliefde Dr. Martens.

9. The Notebook (2004)

Allie’s bordeauxrode laklederen hakken zullen altijd herinnerd worden als haar favoriete schoenen voor haar dans met Noah op straat.

The MovieDB

10. 13 Going on 30 (2004)

Toen Jenna Rink van de ene op de andere dag dertig jaar werd, was ze het meest enthousiast over haar nieuwe collectie met hoge hakken en dat snappen we wel. Ze draagt ​​in bijna elke scène hakken, zelfs in haar pyjama.

11. The Devil Wears Prada (2006)

“Are you wearing the Cha—…”Chanel boots? Yeah, I am.” Je kent de iconische scène vast wel uit de film. The Devil Wears Prada bewijst dat elke goede mode make-over begint met hoge Chanel-laarzen.

12. Sex And The City

Carrie Bradshaw stond bekend om haar liefdesrelatie met schoenen en we hebben gedurende series en films heel veel schoenen mogen bewonderen. Haar favoriet bleef toch de klassieke Manolo Blahniks, ze kocht zelf een paar voor haar huwelijk met Big.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.