Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Victoria’s Secret show keert terug: is dat niet een beetje ‘nep woke’?

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes (!) jaar terug. Vroeger was het bijna een heilig moment voor de tv: kijken naar al die knappe modellen en natuurlijk om te zien wie de ‘fantasy bra’ dat jaar mocht dragen. Toch kreeg het merk veel kritiek omdat het niet meer ‘van deze tijd’ zou zijn met hele onrealisitische schoonheidsidealen.

Victoria’s Secret komt weer met show

De show van Victoria’s Secret, waarbij modellen als Doutzen Kroes, Naomi Campbell en Bella Hadid meeliepen en waar Rihanna, Taylor Swift en Justin Bieber optraden, krijgt wel een nieuw jasje. De catwalkshow “laat zien wie we vandaag de dag zijn”, valt te lezen in een Instagrambericht van de organisatie.

“De 2024 Victoria’s Secret Fashion Show zal precies bieden waar onze klanten om hebben gevraagd – de glamour, catwalk, mode, het plezier, de vleugels, het entertainment – en dat allemaal door een krachtige, moderne lens die weerspiegelt wie we vandaag de dag zijn”, zegt het bedrijf.

Willen we de show eigenlijk nog wel terug?

De show belooft dus veel meer ‘van deze tijd’ te zijn. Maar willen Victoria’s Secret wel terugzien op deze manier? Als we even rondvragen op de redactie, stuiten we toch op negatieve reacties. ‘Hoe zij als bedrijf zijn en waar ze altijd succes mee hebben geboekt, dat is nu toch niet meer. Ze proberen nu wat te redden, maar zo zijn zij helemaal niet. Een beetje nep-woke”. “Het idee is leuk, maar ze het verpesten omdat het idee van het merk niet meer bij deze tijd past.” Harde taal, maar zo leeft het wel onder de doelgroep voor wie het ooit zo magisch aanvoelde. Dus of het dan net zo gaat werken.. is de vraag.

Sommige merken waren helemaal het in 2010 (denk bijvoorbeeld aan Abercrombie & Fitch) maar dat past niet meer bij deze tijd, hoe je het ook rebrand. We zijn benieuwd – hoe zien jullie dat? Stem op onze poll.

Kritiek van kijkers

De show werd in 2018 voor het laatst georganiseerd. In 2019 werd de show geannuleerd ‘om de marketing van Victoria’s Secret aan te pakken’. De kijkcijfers waren de jaren daarvoor al teruggelopen. De show en het merk kregen kritiek om een volgens sommigen gebrek aan inclusiviteit en eigenlijk is de VS-bubbel voor heel veel mensen al gebarsten.

We zijn benieuwd hoe dat allemaal uit gaat pakken.

Monica Geuze gaat voor carrièreswitch, zo laat ze weten vanuit Cannes

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.