Beau Goldewijk
Beau Goldewijk TikTok 15 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit is wat die gekleurde vierkantjes op je tandpastatube betekenen volgens TikTok

Waarschijnlijk heb je op de achterkant van je tandpastatube weleens een vierkantje of rechthoek gespot. Wist je dat volgens TikTok deze vierkantjes een functie hebben en je iets vertellen over de tandpasta?

Wij vertellen je welke verschillende vierkantjes er zijn en wat deze betekenen.

Gekleurde vierkantjes op tandpasta

De vierkantjes of rechthoeken zijn te vinden aan de lasnaad van de tube op de achterkant. Deze markeringen hebben verschillende kleuren. Er is rood, groen, blauw en zwart. Volgens TikTok staan deze markeringen niet voor niets op de verpakking en heeft elke kleur zijn eigen betekenis.

Groen

Een groen vierkantje achterop je tandpastatube staat voor 100% natuurlijke ingrediënten. Groen zou dus beteken dat er alleen naar natuurlijke ingrediënten in zitten en het afkomstig is van natuurlijke bronnen, zonder enige toevoeging.

Blauw

Blauw staat voor natuurlijke en medicinale ingrediënten. Wanneer jij een blauwe markering achterop je tandpasta ziet, betekent dit dat de tandpasta een combinatie is van natuurlijke ingrediënten en medicinale stoffen zoals antiseptica of fluoride. Deze ingrediënten zijn speciaal toegevoegd voor de gezondheid van de mond.

Rood

Een rode markering staat voor natuurlijke en chemische ingrediënten. Het bevat dus niet alleen ingrediënten van natuurlijke bronnen, maar ook synthetische stoffen.

Zwart

Een zwarte markering zou volgens TikTok het slechtst zijn, dit staat namelijk voor pure chemische stoffen. Dit betekent dat er geen natuurlijke stoffen in zitten, wat de tandpasta slecht zou maken voor de mondgezondheid.

Mythe of waarheid?

Er is nergens wetenschappelijk bewijs te vinden dat de verschillende kleuren ook daadwerkelijk een betekenis hebben. De gekleurde vierkantjes zijn registratiemarkeringen die altijd gebruikt worden in het productieproces van een tube tandpasta. De kleur wordt gekozen puur om kleurcontrast zodat de machines deze markeringen makkelijk kunnen vinden. Of er ook daadwerkelijk een betekenis achter zit is dus niet bewezen.

Volgens TikTok zijn ‘Sunday Scaries’ het teken dat je een andere baan wil zoeken

Pas op voor deze ingrediënten in je lippenbalsem

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.