Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Vintage shoppen? Zo scoor je online de beste pre-loved items

Soms zijn er van die mensen die er altijd fantastisch uitzien en waarvan je denkt dat ze een fortuin kwijt zijn aan hun garderobe. Toch krijg je na het geven van een compliment bijna altijd (lekker Hollands) een reactie in de trant van “dankje, was maar vijf euro”. Grote kans dat deze modeliefhebbers de volgende tips gebruiken bij het kopen van hun mode-items.

Zo scoor je de mooiste pre-loved parels.

Op jacht naar de verborgen schatten van Vinted

De jacht op pre-loved items wordt steeds groter en het aanbod lijkt oneindig. Soms is vintage shoppen op het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar heb je eenmaal een pareltje gevonden dan bleek het de inspanning toch vaak weer helemaal waard. Wil je voor de feestdagen nog even wat knappe ‘nieuwe’ stuks scoren op Vinted? Dan is het slim om de volgende stappen te zetten.

Stap 1: Ga recht op je doel af

De keuze is reuze op Vinted. Om de juiste weg in te slaan tijdens de pre-loved zoektocht is het de kunst om de missie doelgericht te beginnen. Zoek bijvoorbeeld op ‘mini-jurk met glitters’ in plaats van ‘jurk’ of typ ‘metallic zilveren hakken’ in plaats van ‘schoenen’ in de zoekbalk.

Stap 2: Filteren, filteren en nog meer filteren

Na te hebben gezocht op de juiste trefwoorden doen we er nog een schepje bovenop. De filterfunctie op Vinted is je beste vriend. Hiermee voorkom je een gebroken hart nadat je verliefd bent geworden op een item, maar deze niet in jouw maat is óf ver boven je budget. Specificeer het liefst op maat, prijs en merk voor de meest gerichte resultaten.

Stap 3: Heb een beetje geduld

Mooie dingen hebben tijd nodig. Dagelijks komen er honderden nieuwe items online op Vinted. Heb je nog niet meteen gevonden waar je naar op zoek was, laat je dan niet meteen ontmoedigen. Door filters op te slaan en de resultaten te rangschikken van nieuw naar oud zie je elke dag de nieuwste items binnen je zoekveld.

Stap 4: Vind ‘t leuk

Heb je een pareltje gevonden? Sla deze dan direct op als favoriet. Zo kun je het gemakkelijk terug vinden als je nog verder wilt zoeken en is het uiteindelijk eenvoudig om de favorieten te vergelijken.

Stap 5: Even verder gluren

Klik na het vinden van een mooi item vooral even door naar de pagina van de verkoper. Wie weet heeft deze persoon wel een verzameling van schatten en wil je meerdere items adopteren.

Stap 6: Bundelen

Heb je iemand gevonden waarvan je meerdere items wilt kopen? Vraag dan een bundel aan. Zo kan je direct alle items in één klap van jou maken, kunnen ze in één keer opgestuurd worden en kun je vaak ook nog eens overleggen over een fikse korting.

7 finds die je bij elke vintage kledingwinkel zou moeten kunnen doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.