Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 16 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Laat je huid stralen: 7x voedsel dat zorgt voor een instant glow

Ze zeggen niet voor niets dat schoonheid van binnen komt. Wanneer het om de verzorging van je huid gaat is het belangrijk om op je voedsel te letten. We zijn wat we eten, dus het is geen raadsel dat beauty en voedsel hand in hand gaan.

Wil je een stralende huid? Zet dan dit op het menu.

De beste voedsel voor een stralende huid

De oplossing voor een stralende huid ligt op je bord. Om je huid te laten stralen is het belangrijk dat je de juiste antioxidanten, vetzuren, en vitamine C en A binnenkrijgt. Deze voedingsmiddelen zijn een feestje voor je huid.

1. Avocado’s

Avocado’s zijn niet alleen goed voor je insta feed, maar ook voor je huid. Avocado’s bevatten gezonde vetten, dat zorgt voor de flexibiliteit en hydratatie van je huid. Bovendien zitten ze boordevol met antioxidanten, zoals vitamine E en vitamine C en carotenoïden. Deze geliefde vrucht zorgt ervoor dat je huid een stralende gloed krijgt.

2. Tomaten

Pasta-liefhebbers, we hebben goed nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat als je iedere dag vijf eetlepels tomatenpasta eet, je huid beschermt wordt tegen schadelijke UV stralen. Dit komt door de antioxidant Lycopeen, oftewel de kenmerkelijke rode kleur van de tomaat. Tomatenpasta helpt ook tegen tekenen van veroudering en donkere plekjes.

3. Citroen

Iedere ochtend een glas met een schijfje citroen drinken doet meer dan je denkt. Het schijnt erg goed voor je te zijn de citroen is rijk aan vitaminen. Probeer het drankje wel met een rietje te drinken, want citroenzuur is geen pretje voor je tanden. Citroenwater zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Daardoor zal je huid weer stralen.

4. Knoflook

Gooi er maar nog een teentje bij, want knoflook is erg goed voor je. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat knoflook een antibacteriële werking heeft, waardoor het een ontsmettende én zelfs helende werking heeft. Probeer knoflook vaker aan je voedsel toe te voegen en je zult wonderen zien, vooral als je last hebt van acne.

5. Zoete aardappelen

Speaking of voedsel dat je huid laat stralen: zoete aardappelen mag niet in het lijstje ontbreken. Zoete aardappelen zijn niet alleen goed voor je ogen en je weerstand, maar ook voor je huid. In zoete aardappelen zit vitamine A en dat helpt bij het verstevigen van je huid. Ook zorgt de aardappel voor een gezonde glans en helpt het tegen de schadelijke invloeden van koud weer. Laat die zoete aardappelfrietjes maar komen.

6. Vette vis

Goed nieuws voor zeevruchten-liefhebbers, veel voedingsdeskundige zweren bij vette vis. Ze zijn een bron van natuurlijke vetzuren inclusief omega 3. Vette vis zorgt voor hydratatie en glans van de huid en is ook nog eens rijk aan vitamine E en proteïnen. Door twee keer vis in de week te eten heb je minder kans op een droge huid. Do we need to say more?

7. Pure chocolade

Chocolade is niet alleen een toetje, maar behoort ook tot het rijtje van voedsel dat goed is voor je huid. Cacao is rijk aan antioxidanten, maar zodra je er suiker en vet aan toevoegt wordt het een calorieënbom. Let daarom op dat de chocolade uit 70% pure cacao bestaat of hoger. Pure chocola beschermt tegen UV stralen en is perfect voor de droge huid.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.