Julia Schaap
Julia Schaap Vriendschap 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je nieuwe vriendinnen in je twintiger- en dertigerjaren

Vroeger was het maken van vrienden lekker makkelijk. Vaak onstond er een hechte vriendschap die jaren duurde. Toch verwateren sommige vriendschappen als je gaat studeren of uit huis gaat. Niet elke vriendschap is voor altijd. Terwijl de één een grote groep aan vriendinnen heeft, is de ander tevreden met een paar hechte vriendschappen.

Kwaliteit gaat ten slotte boven kwantiteit.

Nieuwe vriendinnen maken

In je twenties voelt het maken van nieuwe vriendinnen vaak als hele opgave. Veel mensen zijn meer bezig met netwerken, dan met het opbouwen van een hechte vriendschap. Je hoeft elkaar ook niet elke dag te spreken, maar een keer in de zoveel tijd wat leuks doen is een goede basis voor een vriendschap. Er zijn een aantal trucjes waardoor je die goede vriendin tegen kan komen.

1. Bezoek plekken waar mensen met dezelfde interesses zijn als jij

Als je van sporten houdt, is de sportschool bijvoorbeeld de perfecte plek om nieuwe vriendinnen te maken. Bij veel sportscholen kan je je inschrijven voor een sportklasje, hierdoor ben je al met een grote groep mensen. Hierdoor is het makkelijk om iemand aan te spreken, omdat je toch al één raakvlak hebt.

2. Stuur iemand een berichtje

Iemand aanspreken kan toch vrij spannend zijn. Gelukkig hebben we dan social media, waar je iemand een berichtje op kan sturen. Er zitten genoeg mensen op social media die toe zijn aan het maken van nieuwe vriendinnen. Een luchtig berichtje sturen kan geen kwaad en wie weet ontmoet jij je nieuwe beste vriendin.

3. Weet dat je niet de enige bent

Veel vrouwen denken dat zij de enige zijn. Toch zijn er genoeg mensen die open staan voor nieuwe vriendschappen. Hierdoor durf je misschien sneller iemand aan te spreken, omdat je weet dat je niet de enige bent. Als je dat onthoudt, is de drempel veel lager om daadwerkelijk op iemand af te stappen. Niet iedereen heeft een grote groep vriendinnen, dus wellicht staat diegene ook open voor een nieuwe vriendschap.

4. Gebruik apps

Net als voor het vinden van een relatie, zijn er ook veel apps waarmee je vriendinnen kan zoeken, denk bijvoorbeeld aan Bumble BFF. Anno 2023 is daar helemaal niets raars meer aan.

Girls night! Dit kan jij samen met je vriendinnen doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.