Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Romy (23): ‘Ik schaam mij voor mijn beste vriendin’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Romy* (23), die zich enorm schaamt voor haar beste vriendin.

‘Ik schaam mij voor mijn beste vriendin’

Hi Romy, kun jij iets meer vertellen over jouw vriendschap?

“Graag. Ongeveer tien jaar geleden leerde ik mijn beste vriendin Maartje* kennen op de middelbare school. We waren toen al erg verschillend, wat onze vriendschap juist leuk maakte. Niks was saai en we kwamen altijd met leuke verhalen en verrassende ideeën. Op de middelbare school had Maartje altijd al een grote mond, terwijl ik vrij introvert ben. Ik vond het altijd grappig als zij een grote mond had tegen docenten. Ze nam het ook altijd voor me op, waardoor we al snel beste vriendinnen werden.”

Hoe gaat het nu met jullie vriendschap?

“Nu we een stuk ouder zijn, begin ik mij steeds meer te irriteren aan het gedrag van Maartje. Eerst was haar brutale houding wel grappig, maar nu begin ik me steeds vaker te schamen. Zelfs in restaurants heeft ze een grote mond tegen het personeel, waardoor ik met plaatsvervangende schaamte aan tafel zit. Bij sommige tentjes durf ik écht niet meer terug te komen. Daarnaast is ze soms ook erg brutaal tegen mij, of onze andere vriendinnen waardoor er vaak een discussie ontstaat. Ik heb wel eens laten vallen dat ik haar onbeschofte gedrag niet toejuich, maar zij vindt dat ze voor zichzelf moet opkomen.”

Hoe denk jij nu over jullie vriendschap?

“Vroeger dacht ik altijd dat onze vriendschap voor altijd was, maar nu heb ik steeds meer het idee dat we te verschillend zijn. Ik twijfel of ik deze vriendschap wil voortzetten als ik elke keer met een vervelend gevoel naar huis ga. Toch kan ik haar niet laten vallen, maar hierover praten heeft ook geen zin. Misschien kan ik het beste even een korte pauze nemen van Maartje, zodat ik mij minder schaam als ze wéér onbeschoft gaat zitten doen.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Julie (21): ‘Mijn ouders betalen alles voor mijn broer, terwijl ik hard moet werken’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.